Ljubav

NEMA VIŠE DILEME - OVE AFRODIZIJAKE SVI IMATE KOD KUĆE! Opustiće vas dok trepnete jer stvarno "rade", prvi OBOŽAVATE!

Autor Tamara Veličković

Ukoliko verujete u moć afrodizijaka, u nastavku saznajte koje namirnice i pića možete pripremiti za sebe i voljenu osobu.

Izvor: Shutterstock/Estrada Anton

Oni koji veruju u moć afrodizijaka tvrde da rzaličita hrana i pića mogu povećati seksualno uzbuđenje i želju. Afrodizijaci zaista opuštaju i podstiču bolje raspoloženje i cirkulaciju, pa se njihov efekat na polne hormone više ne dovodi u pitanje.

Naučnici i nutricionisti ispitali su svojstva brojnih namirnica za koje se veruje da pojačavaju libido i sastavili popis onih koje su se pokazale dostojnima imena afrodizijak.

Ukoliko želite da isprobate efikasnost afrodizijaka, onda je potrebno da obezbedite sledeće:

Čokolada

Osim što sadrži kofein, u čokoladi se nalaze i sastojci za koje se veruje da poboljšavaju veštinu u krevetu. Ovaj omiljeni slatkiš sadrži i teobromin koji pojačava proizvodnju endorfina, zbog čega se osećamo prijatno i zadovoljno.

Vino

Poznato je da čašica alkoholnog pića deluje opuštajuće za svakoga. Jedno američko istraživanje pokazalo je da alkohol zaista povećava želju za seksualnim odnosom, kao i da se pod njegovim uticajem mnoge osobe čine znatno privlačnijim. Ipak, posebnu ulogu među afrodizijacima ima vino. Veruje se da su šampanjac i šardone kopija ženskih feromona.

Jagode

Jagode sadrže visok nivo vitamina C, a on povećava želju i protok krvi u organizmu. Osim toga, jagode smanjuju stres i anksioznost. dok telu pomnažu da oslobodi oksitocin, koji je poznat kao "hormon nežnosti". Dakle, iznenadite voljenu osobu jagodama i uverite se u moć ovog prirodnog afrodizijaka.

(MONDO)