Seks

SEKSOLOG OTKRIVA TAČKU ZADOVOLJSTVA NA TELU ZA KOJU MALO KO ZNA: Evo gde se nalazi, vodi do najjačeg orgazma!

Autor Nataša Petrović

Evo gde se nalazi tačka zadovoljstva na telu za koju mnogi ne znaju!

Izvor: 4 PM production/Shutterstock.com

Seksolog dr Kerol Kvin, otkriva tačku na telu koja može da donese neopisiv osećaj zadovoljstva tokom seksa, i muškarcima i ženama.

Ona ističe da postoje brojni način da se doživi orgazam, bez obzira na to da li je reč o odnosu sa partnerom ili samozadovoljavanju, a jedna erogena zona može da donese najveće zadovoljstvo – reč je o donjem delu abdomena.

"Pritisak na ili ispod bešike može da bude erotičan za neke ljude. Razlog tome je što se G tačka nalazi oko uretre, ispod donjeg dela bešike. Kod muškaraca se tu nalazi prostata, pa bi i njima mogao da se dopadne taj osećaj", kaže seksolog.

Postoji biološki razlog zašto je ovaj osećaj prijatan – ovaj deo tela je napravljen od tkiva koji su osetljiviji od ostalih.

"G tačka i prostata su slične jer su napravljene od istog tkiva, pa bez obzira na pol ili građu osobe, neurologija funkcioniše slično", pojašnjava dr Kvin.

Osim toga, ona ističe da su klitoris i penis zapravo duži od onoga što se vidi okom, spolja.

"Unutrašnji deo klitorisa ili penisa se proteže do donjeg dela stomaka. Kod nekih ljudi pritisak na taj deo tela aktivira sistem zadovoljstva".

Dr Kvin savetuje i da pre nego što pokušate da pružite partneru zadovoljstvo stimulisanjem ove tačke, o tome razgovorate. Jer, nekima se to možda prosto ne dopadne, a važno je da postoji saglasnost obe strane za sve što se dešava u krevetu.

(MONDO)

Tagovi