Iznenadiće vas!

SRBI OTKRILI KO VIŠE VARA, MUŠKARCI ILI ŽENE!? IZBIO "RAT" - Nije istina, trebalo mi je godinu i po da je prebolim!

Autor Teodora Boškovski

Srbi odgovorili na pitanje, ko više vara, muškarci ili žene? Osvrnuli se i na to ko brže preboleva raskid. Pogledajte šta su napisali!

Izvor: Shutterstock/Reddit/Printscreen

Raskid važi za jedan od najstesnijih životnih događaja, a uzroci koji dovode do njega mogu da budu razni. Nekako je prevara partnera najbolnija stvar i preko nje se teško prelazi, a čak i kada se preljuba oprosti, odnos nikada više neće biti isti. Upravo je jedan korisnik na forumu Redit pokrenuo temu koja se odnosi na raskide i prevare. On je upitao pre svega žene šta misle koji pol brže preboleva neuspele ljubavi, a zatim se osvrnuo na to koji pol više vara.

Pogledajte odgovore koji su usledili:

''Ja bih rekla muškarci, jer meni većina njih izgleda kao da ni ne mari za svog partnera u kog tvrde da su žestoko zaljubljeni. Ali ja sam misandrista (osoba koja prezire muškarce) tako da, šta ja znam?"

A zatim je jedan korisnik podelio rezultate istraživanja sa Univerzita u Bingamtonu:

"Istraživači sa Univerziteta Binghamton nedavno su anketirali više od 5.000 ljudi iz 96 zemalja i otkrili da kada je u pitanju raskid, i muškarci i žene ga loše podnose. Kada su ocenjeni na skali, muškarci su u proseku osećali manje bola od žena nakon raskida kako emocionalnog, tako i fizičkog."

''Nije istina, trebalo mi je godinu i po dana da je prebolim'',odgovorio je jedan muškarac.

A zatim se oglasio još jedan korisnik i podelio svoje viđenje:

Izvor: Reddit/screenshot

"Nekako muškarci posle raskida utehu pronalaze u porocima. Znam po drugaru koliko je patio posle godinu dana veze, ipak oni si više puta prekidali, ali kada je bilo konačno, bilo je katastrofa. Stalno je izlazio, pio, drogirao se kako bi skrenuo misli i uvek su bili ortaci oko njega. Šta znam, kod žena je to individualno. Kukanje drugaricama, plakanje... Svakako je loše. A što se tiče toga ko više vara, mislim da je podjednako. Muškarci varaju u prolazu i to zato što je tom muškarcu priroda takva ili zbog toga što mu nešto nedostaje u vezi. Pritom varaju bez zaljubljivanja, dok žene kada prevare partnera to rade isključivo jer im se svideo neko drugi. Prosto je."

Prema istraživanjima žene doživaljavaju više emocionalnog i fizičkog bola nakon raskida, ali takođe mnogo brže nastavljaju ''dalje'' od muškaraca. Dok žene konstruktivno kanališu svoje emocije i teže da bolje razumeju sebe i nauče iz neuspele veze, muškarci se potpuno drugačije nose sa raskidom. Studije su pokazale da muškarci ili "ništa ne doživljavaju" ili mogu da pribegnu alkoholu, zloupotrebi droga ili nasilju, i manje je verovatno da će doći do bilo kakve vrste ličnih spoznaja.

Kako ste vi uspeli da prebolite raskid?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

(MONDO)