Ljubav

KAKO DA ZNATE DA PRETERUJETE U SE*SU? Nekoliko signala odaju da TELO ne može da prati ŽELJU - i NAJIZDRŽLJIVIJI stradaju

Autor Maja Gašić

Saznajte koja količina intimnih odnosa je previše!

Izvor: gpointstudio/Shutterstock.com

Posle intimnog odnosa, većina oseća prijatan umor, koji obično nastaje posledica pražnjenja i emotivnog i seksualnog. Ali ponekad taj umor koji je povezan sa preteranom "akcijom" u krevetu nije "prijatan", ponekad je vrlo iscrpljući, a stručnjaci kažu da se češće javlja kod muškaraca nego žena. Postoje određeni znaci kojim nas telo upozorava da smo na putu da "sagorimo". Kako da znate koja količina seksa je preterana?

Seks je sjajan, ali kada postane muka i napor, vreme je da stavite prst na čelo i pritisnete pauzu. Vaše telo nije mašina. Umara se i pokazuje znake, a na vama je da ih primetite i shvatite kada je vreme da se zaustavite.

S obzirom to kako živimo, sve je u petoj brzini, nije isključeno da ne primetite da je intimnost koju ste nekada delili sa partnerom sada samo akcija koju obavljate s pola snage. Ako je "umorni seks" jedini koji imate ili ako ga prekidate jer ste previše iscrpljeni i na izmaku snaga, vreme je da nađete drugi način da budete intimni sa partnerom.

Evo nekoliko simptoma koje vam telo šalje i na koje bi trebalo da obratite pažnju:

Za vas je seks samo fizički čin - seks uključuje mnogo emocija i fizičku intimnost sa  partnerom. Ali ako to postane sport, "mehanika", onda vam oduzima svu energiju i može da bude fizički i psihički naporan. To što ste zdravi i u formi ne znači da ne možete da budete umorni.

Vaš libido je opao - postoje trenuci kada ne želite da imate seks. Postoji nekoliko razloga za pad libida, uključujući prekomernu konzumaciju alkohola. Previše seksa zajedno sa alkoholom smanjuje seksualni nagon i brže vas iscrpljuju. 

Previše seksa narušava izdržljivost - bez obzira na to koliko vežbate u teretani, previše seksa može da vam umanjiti izdržljivost.

Ubrzani način žvota - ako ste konstantno pod stresom, i poslovno i privatno, sigurno ćete biti umorni u seksu i osećati se da ste "sagoreli". Dobar seks je važan za kvalitetan odnos sa partnerom. Samo pokušajte da napravite ravnotežu između jedno i drugog.

Pritisak da se dokažete - oslobodite se pritiska da se pokažete u krevetu, pustite telo da se vodi sopstvenim ritmom. Pritisak i previše seksa mogu da izazovu mentalne tegobe i takozvano "sagorevanje".

MONDO

Tagovi