Iskustva

ZAŠTO ŽENE PRISTAJU DA BUDU SA OŽENJENIM MUŠKARCIMA: Šokantne ispovesti ljubavnica - "Pljuju suprugu, pa rade isto!"

Autor Teodora Boškovski

Prevara je jedna od bolnijih stvari koje mogu da vam se dogode u životu, a dve ljubavnice otkrivaju zašto su im oženjeni mušarci skloni.

Izvor: Shutterstock

Prevara je jedna od najstresnijih situacija u životu. Razlozi zbog kojih dolazi do nje su razni - od same prirode partnera i potrebe da vara, preko toga da mu nešto nedostaje u odnosu, pa sve do radoznalosti i samopotvrđivanja svoje vrednosti. Treća osoba u vezi ili braku je poslednje što bi iko poželeo da mu se dogodi.

Prema istraživanjima, većina ljubavnika najčešće prevaru započinje jer ga je druga osoba privukla u toliko velikoj meri, da ne može da joj odoli i misli da je to samo kratkog daha. Međutim, stvari lako mogu da se otmu kontroli, pogotovo kada vam se oslade. Opšte je poznato da je "zabranjeno voće" uvek bilo primaljivo i upravo te stvari najviše uzbuđuju ljude. U narodu poznate kao "razaračice brakova", ljubavnice ne pokušavaju da "ukradu" vašeg partnera, već ih uzbuđuje činjenica da nije dostupan, objasnili su stručnjaci.

"Ona misli da je idealno da bude s njim zato što on neće tražiti potpunu predanost jer je već oženjen", objašnjava terapeut Majkl Aron.

Međutim, početak svake afere je drugačiji, a tri žene su za magazin "Cosmopolitan" podelile su svoje priče zašto su bile ljubavnice oženjenim muškarcima i kako su izašle iz takvih veza:

Paula (28) je prva objasnila kako se našla u ulozi ljubavnice i kako je zažalila zbog toga.

"Upoznala sam gospodina oženjenog na jednoj svirci. On je bio basista i svideo mi se jer je bio prezabavan, ljubazan, pažljiv, kreativan, a naravno i veliki avanturista. Bilo je očigledno da se pojavila hemija između nas. Iako mi je bilo neprijatno što je bio oženjen, ipak smo bili u vezi. Uveravao me je da je to u redu i da je formula njegovog idealnog braka - 'nemoj pitati i nemoj govoriti', tačnije, da su u nekoj vrsti otvorene zajednice. Kada sam mu predložila da saopšti ženi da smo zajedno, nije imao hrabrosti. Uvek smo se nalazili na tajnim mestima. Odgovaralo mi je da ne moram da budem potpuno predana toj vezi, ali s druge strane sam se osećala grozno, kao da me se srami. Na kraju je ipak rekao supruzi za nas i ispostavilo se da to njoj to nije bilo u redu. Veza se završila grozno. Prekinuo je sve veze sa mnom i rekao da mu se ne javljam, nismo se videli od tada. Još uvek osećam krivicu zbog toga, iako sam u međuvremenu pronašla muškarca koji nije u braku i sada smo u monogamnoj vezi i jako sam srećna", rekla je ona.

Izvor: Syda Productions/Shutterstock.com

Priča druge ljubavnice, Seli (28) počinje na poslovnom putu, gde je i upoznala gospodina "oženjenog".

"Naša veza je počela dok mi je bio mentor i pomagao oko posla. Samo nekoliko ljudi je znalo da je oženjen, pošto nikad nije nosio burmu. Bio je pravi alfa muškarac, pun samopouzdanja i prepametan, ali je takođe bio i 10 godina stariji od mene. Zapravo, naša veza je počela kroz posao, a zatim smo postali prijatelji i na kraju ljubavnici."

Tek nakon prvog poljupca rekao joj je da je oženjen, ali ne samo to. On joj je takođe rekao kako ga je žena psihički i verbalno zlostavljala.

"Doveo me je u kuću u kojoj je živeo sa ženom, pošto se ona iselila i bilo mi je veoma neprijatno. U kući su i dalje mogli da se vide tragovi njihove svađe - rupe na zidovima. Jedno vreme smo bili u vezi, a onda je počeo da radi stvari za koje je optuživao ženu. Počeo je da me zlostavlja emocionalno, psihički i verbalno. Nakon što je njegova reč morala da bude zadnja i nakon što me je ubeđivao da moram da se podvrgnem estetskoj operaciji, znala sam kuda sve to vodi. Tu se naš odnos završio. Sada kada se setim, ne mogu da ga podnesem, ali izvukla sam pouku iz svega toga. Nisko samopouzdanje me je zapravo dovelo do avanture sa oženjenim muškarcem i zato sam toliko dugo bila sa njim", rekla je ona za kraj.

 (MONDO)