Ljubav

PRVI NAJSTARIJI PAR KOJI JE POKRENUO RAZVOD: Deka (99) podneo zahtev nakon 77 godina braka - razlog je BIZARAN!

Autor Teodora Boškovski

Antonio je odlučio da stavi tačku na višedecenijski brak nakon što je saznao za tajnu staru 60 godina!

Izvor: Photographee.eu/Shutterstock.com

Najpoznatija rečenica pred oltarom, "dok nas smrt ne razdvoji" trebalo bi po svaku cenu da se poštuje. Međutim, postoje brojni razlozi koji utiču da se ona prekrši, a jedan od najčešćih je prevara.

Razvod braka je među nastresnijim trenucima u životu, pogotovo kada se dogodi nakon višedecenijskih godina provedenih zajedno. Upravo se jedan par iz Italije susreće sa njim nakon, ni manje, ni više, nego 77 godina zajedničkog života.

Italijan, Antonio C. (99) odlučio je da se razvede od njegove supruge, Rose C. (96) nakon što je pronašao dokaze da ga je varala pre 60 godina. On je prošle godine, pred Božić, u staroj komodi pronašao ljubavna pisma između njegove supruge i tadašnjeg ljubavnika. Ubrzo je "bacio sve karte na sto" i suočio se sa suprugom, nakon čega je Rosa priznala aferu i pokušala da ga ubedi da nakon toliko godina ne pokrene brakorazvodnu parnicu.

Međutim, razočaran i besan Antonio nije odustao od svoje namere, povrh toga što zajedno imaju petoro dece i dvanaestoro unučadi i jedno praunuče.

Njihova ljubavna priča datira još iz 1930. godine. Antonio je tada u Napulju upoznao Rosu, dok je služio vojsku, tačnije, bio deo italijanskih karabinjera. Kodeksi sa juga Italije, poput "omerte", odnosno zaveta ćutanja u mafijaškim krugovima svima su poznati, a kako su pisali italijanski mediji, veruje se da je upravo jedan od njih, kao i južnjačka krv sa Sicilije uticala na Antonijevu doslednost da se posle svega razvede.

(MONDO)