Ljubav

6 ZNAKOVA DA TREBA DA SE VRATITE BIVŠOJ LJUBAVI: Sve ukazuje da i dalje patite, a samo u jednom slučaju NE GUBITE VREME!

Autor Teodora Boškovski

Ovi znaci jasno ukazuju da treba da se pomirite sa bivšom ljubavi.

Izvor: Shutterstock

Večito pitanje koje muči sve one koji se nađu između razuma i srca, jeste da li treba ikada da se pomire sa bivšim partnerom. Kasna razmišljanja pred spavanje, sećanje na lepe trunutke, alkohol, pa i uticaj hormona i želje za intimnim dodirima i nežnošću, su samo neki od okidača da pošaljemo poruku bivšem partneru.

Obično se kaže da je bivši ili bivša to i sa razlogom i da je sve bilo kako treba veza bi i dalje trajala. Međutim, postoje određeni znaci koji se javljaju, a koji ukazuju da bi možda trebalo da se vratite bišoj ljubavi. Prema psihologu za ljubavne odnose, Sari Rajan, ovo su šest znakova koji ukazuju na to:

1. Ostali ste u kontaktu

Ako ste i dalje u kontaktu sa bivšim partnerom, čak i onda kada ste nastavili dalje, onda je to jasan signal da i dalje osećate nešto jedno prema drugom, a da su samo male varnice dovoljne za pomirenje.

2. Priznali ste greške

Ukoliko ste oboje priznali greške koje su dovele do vašeg raskida, a iz kojih ste naučili lekcije, onda ste spremni da počnete ponovo da gradite novi odnos iz početka.

3. Ne možete da zamislite život sa drugim

Maštanje o budućnosti je potpuno normalna stvar. Na taj način stvarate sliku o osobi koja bi mogla da zadovolji sve vaše potrebe i želje u godinama koje dolaze. Ako pored sebe ne možete da zamislite ni jednu drugu osobe u važnim životnim momentima, kao što su venčanje, stvaranje porodice ili putovanja, to je jasan znak za pomirenje.

4. Jednaki ste

Poštovanje, pored ljubavi i zdrave komunikacije je ključ svakog odnosa. Ukoliko se osećate ravnopravno sa bivšim partnerom i u stanju ste da istinski prevaziđete sve prepreke, onda ste spremni da ponovo počnete odnos iz početka.

5. I dalje postoje varnice

Osećate se uvek uzbuđeno kada pomislite na bivšu ljubav ili kad vam stigne poruka od nje. Ako vam i dalje  kroz telo prolaze žmarci, pogotovo ako se nađe u vašoj blizini ili istom krugu ljudi, to je još jedan znak da treba da napravite sledeći korak.

6. Odrasli ste

Ukoliko ste svesni da ste neke stvari posle raskida shvatili i naučili, a sebe kao osobu dodatno izgradili, onda je vreme da budete iskreni i, ako vam je i dalje stalo do bivšeg partnera, to treba i da mu naznačite, objasnili su psiholozi.

Međutim, neki drugi stručnjaci ukazuju da bi trebalo da budete obazrivi i sigurni da ste prvi put prošli kroz čitav proces tugovanja i da ne želite da se pomirite samo kako biste svoju tugu zalečili.

(MONDO)