Ljubav

DOBIO SAM KORPU, ALI TAJ OLOŠ MI SE VRTI PO GLAVI! Kako Srbi rešavaju raskid - vinjak, "KLINKE" I OSVETA s drugaricom!

Autor Tamara Veličković

Ako ste se pitali kako muškarci iz Srbije prebole bivšu devojku, odgovori će vas sigurno iznenaditi.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanovć

Hteli to da priznamo ili ne, period posle raskida veze je bolan. U takvim trenucima ljudi često imaju utisak da će zauvek ostati sami. Uznemirujući elementi raskida ukorenjeni su u mozgu, a to je dokazala studija koju je objavila "Nature Communications". Istraživači su koristili magnetnu rezonancu da bi utvrdili da romantično odbacivanje partnera okupira regione mozga koji su uključeni u komponente fizičkog bola.

Sa ovim problemom bori se i jedan Srbin koji se javno požalio. Kako je objasnio, bio je u vezi sa devojkom, a svestan je da sve vreme bio žrtva manipulacije. Iako priznaje da je i sam želeo raskid, ne osporava činjenicu da ne može da zamisli emotivni odnos sa novom devojkom. Kako kaže, bivšu koju naziva "ološem" ne izbacuje iz svojih misli. Svoj problem izneo je na Reditu, a ovako glasi njegova objava:

"Imam emotivne probleme (ili kako god već). Pre godinu dana bio sam maksimalno izmanipulisan od strane jedne devojke, znao sam da je manipulacija u pitanju, ali sam bio zaljubljen do ušiju i nisam želeo da odustanem. Naravno, posle celog tog muvanja i ostalih zaje*ancija, dobijem korpu (što sam i očekivao). Korpa mi nije teško pala, jer u dubini duše hteo sam da stavim tačku na sve to, ali problem je taj što posle j***** godinu dana, ja i dalje mislim o njoj, a ne želim je više. Ne želim da razmišljam o njoj, ali me jednostavno pogađa svaka pomisao na nju, čak je i mrzim. Problem mi je isto što ne mogu da se posvetim nekoj drugoj devojci, jer se uvek setim nje. Jednostavno hoću da rešim sve to i da završim sa tim, jer mi je više patetično da mi se taj ološ i dalje vrti po glavi. Molim vas bez hejt komentara, stvarno imam potrebu za konkretan savet", napisao je on.

Potom su usledili brojni saveti muškaraca. Otkrili su svoje najbolje recepte na temu "kako preboleti bivšu", a neki odgovori će vas sigurno iznenaditi. Evo šta su pisali:

Izvor: Reddit

"Klinka se klinkom izbija", "Izguslaj joj švecu, najbolju ortakinju ili kevu (ako valja). Onda sedi na motor i odvezi se u neki novi suton. Budi malo rokenrola, ne za*ebavaj", "Tri tablete, jedan vinjak, tri tablete, jedan vinjak. Četiri nedelje. Za*ebi žene, posveti se sebi. Pojaviće se kad se najmanje budeš nadao", "Budeš li jurio ženske prepoznavajući ovu u koju si bio zaljubljen, samo ćeš da gubiš dragoceno vreme i još više da padaš u depre", glasili su komentari...

"Ja sam bio u sličnoj situaciji i dosta mi je pomoglo da kažem neke stvari na glas i da čujem šta moji misle o tome... Imao sam i par puta one momente 'dobro bre, pi*ka mu materina, ajd' da vidimo šta se dešava' sam sa sobom i generalno jako prija kad osvestiš taj momenat da jesi u ku**u, al' da nije to ništa strašno. Život nije loš, nego je samo trenutno loše", napisao je jedan muškarac.

"Idi na psihoterapiju - imaš anksioznu vezanost i emocionalnu zavisnost najverovatnije i to je nešto sa čim moraš da živiš i da razumeš zašto imaš te mehanizme zajedno sa psihoterapeutom", savetovao je drugi.

Šta vi mislite, koji je najbolji način da se raskid preboli?

(MONDO)