Jeste li ekspert?

JESTE LI SIGURNI DA ZNATE DA VAS ŽENA NE FOLIRA DA IMA OR**ZAM? Može da vrišti i grebe - džaba! Odaje je ZNAK TAMO DOLE

Autor Maja Gašić

Kako prepoznati kad žena folira vrhunac? Nije retkost da dame prećute istinu, ali jedan znak tamo dole sve odaje.

Izvor: Dusan Petkovic/Shutterstock.com

Nije mali broj žena koje "foliraju" vrhunac prilikom intimnog odnosa, a statistike pokazuju da to najčešće rade kako bi podigle samopouzdanje svojim partnerima. I mada niko nema koristi od ovakvih laži (koje obično vode u preljubu), ipak ova pojava koja je stara koliko i sam odnos izgleda da ne gubi na "popularnosti".

Pomaže i to što mnogi muškarci ne umeju da prepoznaju kada žena doživi orgazam. Međutim, postoje znaci koji otkrivaju kada dame imaju vrhunac, samo treba obratiti pažnju... Dakle, zaboravite na glasne uzdisaje, priču, vrištanje i grebanje. Iako ovo mogu da budu pokazatelji orgazma, takođe su i simptomi koje je lako "isfolirati". 

Orgazam kod žene se manifstuje brzom kontrakcijom mišića karličnog dna, nalik trzanju, rekla je seksološkinja Julija Tolmačeva. Stručnjakinja je ukazala da ne znaju svi muškarci da prepoznaju znake vrhunca kod žena. To su kontrakcije mišića karličnog dna, a što ih je više, to je orgazam bolji i jači, rekla je seksološkinja.

"Postoje muževi koji dvadeset godina nisu primetili da im žena simulira orgazam", otkrila je Julija, koja je preporučila i da partneri otvoreno razgovaraju jedno s drugim o svojim željama.

Takođe je istakla da većina žena doživi više, brže i lakše orgazme ukoliko postoji stimulacije klitorisa. A ovo je, po njenim rećima, povezano sa nekim mehanizmima u mozgu...

"Devojke po pravilu dožive prvi orgazam upravo pri stimulaciji klitorisa, pa je veza 'klitoris-orgazam' fiksirana u mozgu", objasnila je seksološkinja i još jednom pozvala muškarce da obarte pažnju da stezanje vaginalnog mišića tokom odnosa, jer ovaj znak nepogrešino govori o orgazmu. 

MONDO