Ljubav

14 NAJČEŠĆIH RAZLOGA ZAŠTO SE MUŠKARCI "OBRUKAJU" U KREVETU: Svi znaju da stres utiče, ali i nešto u čemu UŽIVAJU

Autor Maja Gašić

Stručnjaci za intimne odnose su otkrili šta najčešće uzrokuje probleme sa potencijom kod muškaraca.

Izvor: Shutterstock/Antonio Guillem

Svakom muškarcu se makar jednom desilo da "kiksne" u krevetu, da ga izda "vršnjak" i koliko god da zbog toga paniči, većina žena će reći da to nije ništa strašno. Neuspeh u intimnim odnosima kod muškaraca može da bude posledica stresa, depresije ili, pak, preteranog konzumiranja "sadržaja za odrasle", napominju stručnjaci.

Najčešći problemi sa kojima se jači pol susreće u krevetu su poremećaji vezano za potenciju i preranu ejakulaciju. Ovo je često povezano sa lošim zdravljem, i fizičkim i mentalnim. Konkretno, šansa da će se muškarac "obrukati" u krevetu se povećava ukoliko pati od bolesti koje dovode do vazokonstrikcije polnog organa, kao što su ateroskleroza, hipertenzija, dijabetes i gojaznost.

Problemi tokom intimnog odnosa kod muškarca mogu biti izazvani niskim nivoom testosterona, sindromom anksioznog iščekivanja neuspeha, sumnjom u sebe, nezadovoljstvom svojim telom, jakim umorom i anksioznošću. Takođe, ne treba ni otpisati uzroke koji imaju veze sa partnerom - stepen emocionalne bliskosti, zadovoljstvo vezom van kreveta, podudarnost temperamenata, razlike u afinitetima u intimnim odnosima....

Stručnjaci za intimne odnose kažu da stres zbog nevolja na poslu i depresija čine medveđu uslugu muškarcima, drastično utiču na njihov "performans" u krevetu. Takođe, problemi sa potencijom često nastaju zbog zavisnosti od alkohola i droga, prečeste masturbacije ili zavisnosti od "sadržaja za odrasle".

Po rečima stručnjaka, ako je odnos među partnerima isuviše "miran", nije isključeno da će jedan (ili oba) partnera osećati dosadu u krevetu. Ali, treba imati u vidu i da porodične svađe takođe negativno utiču na muški libido. Stručnjaci za intimne odnose kažu da ni u kom slučaju ne treba uskočiti u krevet odmah nakon sukoba.

"Nikada nemojte da imate odnose na dan svađe, čak ni nakon što ste se pomirili. Prvo, ne možete biti potpuno sigurni da su se strasti smirile, a da su uvrede zaboravljene. Drugo, u mozgu se vrlo brzo formira veza 'svađa-intimni odnos', što znači da stvarate praktično refleks da bez svađe ne možete da budete intimni sa partnerom. Jer ako to stalno radite, "obična akcija", bez prethodne rasprave, biće vam dosadna", napominju lekari.

(MONDO)