Statistika

SRBI DOKAZALI DA SU VATRENO BODRILI SVOJU ZEMLJU U KATARU! Nisu ih omeli ni filmovi za odrasle - evo šta "kažu" brojke

Autor Teodora Boškovski

Tokom gledanja mečeva Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru, Srbi su se fokusirali samo na jedno. Nisu ih omeli ni filmovi za odrasle...

Izvor: MONDO/Milutin Vujičić

Svetsko prvenstvo u Kataru se polako bliži kraju, a tokom njegovog trajanja, pretežno muška populacija je svoju svakodnevicu upotpunila okupljanjem u omiljenom kafiću ili mestu, gledanjem i navijanjem svoje zemlje.

Tada nekako sve ostalo postaje manje bitno, pa čak i gledanje filmova za odrasle. O čemu se zapravo radi? Naime, kako najpopularniji sajt za odrasle "Pornhub" na godišnjem nivou izbacuje statistiku, tako je i ovog puta otkrio šta se to promenilo u minulom periodu, pogotovo za vreme trajanja Svetskog prvenstva u Kataru.

Brojke pokazuju da je poseta ovom sajtu opala upravo u terminina igranja utakmica u Kataru i to najviše u onim zemljima koje su u određenim trenucima igrale važne mečeve.

Pa tako, tokom utakmice između Kanade i Belgije, gotovo četvrtina Belgijanaca, korisnika Pornhuba, je znatno manje ili nije uopšte posećivalo ovaj sajt, kako bi uživalo u podrenju svoje zemlje. Za razliku od njih, Kanađani su ipak posećivali popularni sajt, te je zabeležen pad od samo 7% poseta Kanađana tokom meča sa Belgijom.

Statistika je otkrila i posećenost u Srbiji za vreme utakmice Srbija-Brazil. Pa tako, "Pornhub" je imao veliki pad broja posetilaca iz Srbije od čak 40 odsto, ali ni Brazil se nije razlikovao od nas u velikoj meri. Zabeležena je skoro podjednaka posećenost, 39 odsto, što govori da su i Srbi i Brazilci bili u velikoj meri fokusirani na fudbal, te ni filmovi za odrasle nisu mogli da im skrenu pažnju.

(MONDO)