Ljubav

MUŠKARCI VIŠE RAZMIŠLJAJU O INTIMNIM ODNOSIMA? Evo ko su "alfa" mužjaci danas, ali i čega su zapravo NAJVIŠE ŽELJNI...

Autor Teodora Boškovski

Zbog čega muškarci toliko razmišljaju o intimnim odnosima?

Izvor: Shutterstock/PPstudio

Da li ste se ikada zapitali zbog čega muškarci toliko razmišljaju o intimnim odnosima i da li su im samo oni u glavi?

Kolumnistkinja koja se bavi isključivo se*ualnim temama, Nađa Bokodi ima kontroverznu teoriju o tome zašto je jači pol okupiran se*som. Prema njenom mišljenju, jedan od razloga zašto ga mnogi muškarci toliko vole jeste prilično "zastrašujući".

U svojoj najnovijoj kolumni Nađa se dotakla teme muškog besa i usamljenosti kao jedno od uzroka toga. Vodeći se statistikama krivičnih dela u SAD, rekla je da najnovije brojke pokazuju da su skoro svi prestupnici se*ualnih napada, čak njih 97 odsto, upravo muškarci. Pritom, brojni primeri ubistava objašnjavaju da su takvi počinioci bili usamljeni, bez prijatelja, devojke ili porodice.

Takođe, Nađa se osvrnula i na pojam "alfa mužjaka" njegovog sve većeg zamaha u društvu, poput kontorverznog Endrua Tejta i njegovih stavova po pitanju muško-ženskih odnosa. Jedna od njegovih izjava bila je ta da će "ošamariti" i "daviti" ženu ako ga optuži za prevaru.

U kolumni, Nađa je napisala da se u društvu "alfa" muškarci ohrabruju da vape za intimnim odnosima bez pokazivanja emocija. Međutim, da li muškarci to zaista žele i samo razmišljaju o initmnim odnosima? Prema anketi iz 2021. godine, žene imaju veći broj muških prijatelja i više su povezani sa njima, što dalje govori da nisu u igri samo intimni odnosi između dvoje ljudi.

Za kraj, Nađa veruje da trenutno vlada "epidemija usamljenih muškaraca koji su željni ozbiljne i prave veze". Upravo o tome bi trebalo naglas da se priča i da se razbiju stereotipi koji koče produbljavanje emocija kod muškarca, ali i žena.

(MONDO)