Ljubav

ZBOG NJENOG STAVA O LJUBAVI, MNOGI JE NAPADAJU! Naša kompozitorka NIKAD ISKRENIJA - otkrila današnje probleme u VEZAMA

Autor Teodora Boškovski

Naša kompozitorka i tekstopisac, Divna Milovanović otkrila je kakvi su danas muško-ženski odnosi, ali i sa kojim problemima se susreću.

Izvor: printscreen/youtube/Nešto Drugačije

Za nju kažu da je jedna od onih koja mnogima kaže u lice ono što svi znaju i misle, a ne mogu naglas da izgovore. Reč je o Divni Milovanović, našoj poznatoj kompozitorki i tekstopiscu, čije tekstove ste mogli da čujete u izvedbi mnogih naših poznatih pevača.

Između ostalog, Divna je i motivacioni govornik. Često na svojim društvenim mrežama priča o muško-ženskim odnosima, ljubavi i vezama, a njen Instagram profil je stecište brojnih edukativnih sadržaja na ove teme.

Nedavno je gostovala u emisiji kod novinarke Hane Adrović i otkrila nešto više o današnjim odnosima u društvu, pre svega muško-ženskim. Kako kaže, danas su partnerski odnosi zapali u krizu i nikada nije bilo lakše naći partnera, ali i nikada teže održati i ostvariti kvalitetnu vezu. Na pitanje novinarke zašto je danas došlo do krize u partnerkim odnosima, Divna je rekla:

"Delimično i zbog ove tehnologije. Mislim da nekada ljudi nisu mogli da saznaju neke stvari. Nekada niste mogli da proverite gde je neko, a danas nam sve te mogućnosti daju više prilika da imamo konflikte i probleme", rekla je ona i istakla da upravo zbog toga danas mislimo da sve ono što imamo da nije dovoljno i da nešto propuštamo.

Kada je reč o tome, da li je ovaj problem zastupljeniji više kod muškaraca ili žena, Divna ipak smatra da je prisutniji kod jačeg pola. Glavni uzrok su upravo društvene mreže.

Divnu žene često žene pitaju za savet, pa tako iz njihovih priča je zaključila da su dva glavna problema zbog koja joj se javljaju danas. Prvi je to što im muškarci ne prilaze, a drugi prevara. Kako kaže, danas jači pol ne prilazi ženama koje su "radile na sebi", a pod tim misli na one koje su ulagale u obrazovanje, karijeru i na kraju krajeva i u izgled, ali ne i primarno. Kada je reč o prevari, Divna je istakla da za mnoge to ima drugačije značenje.

"Za neke je prevara razmenjivanje poruka, lajkovanje slika ili ostavljanje javno komentara. Koncept prevare je toliko jedna nerazrađena tema i krajnje individualna", rekla je ona. Takođe, Divna se posebno osvrće i na pojam manipulacije među partnerima, te je savetovala da je lična granica najbolje rešenje da vas neko ne manipuliše.

"Manipulatori jako vole osobe koje nemaju izgrađeno samopouzdanje i samopoštovanje. Osobe koje imaju čvrste granice vrlo jasno govore da neće biti prostora za manipulaciju i manipulatori se sami povlače", savetovala je Divna.

A neke od njenih tema su na društvenim mrežama: "Šta je najvažnije za kvalitetan odnos", "Zašto je teško preboleti toksičnog partnera", "Prevazići strah od tuđeh mišljenja" i mnoge druge.

(MONDO)