Ljubav

EVO ŠTA MUŠKARCI OSEĆAJU TOKOM "IGRANJA" SA SAMIM SOBOM: Prvo mesto dele dve stvari, a nekih je i SRAMOTA...

Autor Teodora Boškovski

Najnovije istraživanje otkrilo je zanimljive podatke kada je reč o vezi između emocija i samozadovoljavanja kod muškaraca!

Izvor: Nenad Cavoski/Shutterstock.com

Intimni odnosi i sve što ih prati i dalje su tabu tema u društvu, pogotovo one škakljive. Međutim, one mogu umnogome pozitivno da utiču na zdravlje, ali i ljubavni život, pogotovo ako znamo nešto više o njima.

Jedna od takvih tema jeste i masturbacija koja ima brojne prednosti - od toga da se oslobodite stresa do pomoći u spavanju. Međutim, ne treba preterivati u tome!  Kako je pokazalo poslednje istraživanje jednog britanskog brenda za promociju intimnog zdravlja, određeni muškarci se posrame nakon ovog intimnog čina.

Iako ima niz prednosti, masturbacija je ostala relativno tabu tema za razgovor, tako da je samo po sebi razumljivo da su emocije povezane sa masturbacijom ostale misterija - sve do sada.

Brend seksualnog zdravlja "Lovehonei" anketirao je preko 2.000 ljudi starijih od 18 godina kako bi otkrio šta zaista osećaju kada provode vreme sami sa sobom. Istraživanje je pokazalo da je uzbuđenje najčešća emocija koja se doživljava tokom masturbacije, a 27% ispitanika se tako oseća. Ova emocija je takođe najčešća kod žena (25%), dok su muškarci pretežno osećali sreću (34%).

Zanimljivo je da je 11 odsto njih izjavilo da osećaju samopouzdanje tokom samozadovoljavanja. U međuvremenu, 8 odsto ispitanika priznalo je da se oseća neprijatno tokom masturbacije. I na kraju, 13 odsto muškaraca priznalo je da se oseća posramljeno nakon ovog intimnog čina.

Koja su najčešća osećanja tokom masturbacije?

  • Uzbuđenost (27%)
  • Sreća (27%)
  • Samouverenost (11%)
  • Napetost (11%)
  • Stid (8%)

(MONDO)