Ljubav

PRODAVNICE ZA ODRASLE POSEĆUJE 80% MUŠKARACA! Naši psiholozi sve o pomagalima u krevetu, a evo ko su NAJBOLJI LJUBAVNICI

Autor Teodora Boškovski

Šta se sve može naći u prodavnicama za odrasle i kako pomagala u krevetu utiču na ljubavni život i samog pojedinca?

Izvor: Shutterstock/BearFotos

Se*si prodavnice ili šopovi u Srbiji postoje dugo vremena, ali da li znate šta se sve u njima naći? Prema jednom istraživanju 80 odsto korisnika ovih prodavnica su uglavnom muškarci, dok ostalih 20 odsto čine žene koje radije kupuju proizvode kao vid poklona.

Neki od takvih proizvoda osim luksuznog donjeg veša su i različita pomagala i igračke za doživljavanje vrhunca, poput vibratora. Svesni smo da je masturbacija sastavni deo intimnog života, ali kako se to odražava na naš ljubavni život i da li masturbiranje uz pomoć pomagala utiče na partnera, objasnili su stručnajci na K1.

Psiholog i seksolog, Josif FIdanovski istakao je da nije ni "za" ni " protiv" proizvoda iz se*si prodavnica.

"Igračke imaju svoje mesto u tome. Ali, ako je čovek funkcionalan to može da bude istraživanje za njega. Fiksacija za igračke nije dobra u smislu da, kada neko nije razvio poptunu se*sualnost, ima probleme, pa je to alibi da se ne pozabivi stvarnim kontaktom", objasnio je psiholog.

S druge strane, psihoterapeut Gordana Nikić ženama ove igračke preporučuje u periodima "suše" , odn. samoće.

Vibratori 21. veka
Izvor: MONDO/Dragana Todorović

"Ta unutrašnja masaža je jako korisna za ženu, mada one preferiraju i ruke. Ništa ne može da zameni partnere i muškarce, ali u periodima kada je žena sama ovo je jako dobro da ona prebrodi ili kada nije sigurna u izbor partnera", objašnjava psihoterapeut i dodaja da sva ta pomagala mogu da opuste organizam, ali dublja stvar se dešava između dvoje ljudi.

Istakla je da je potpuno u redu da proizvodi iz se*si šopova budu dopuna, ali nikako zamena. Takođe, dr Gordana Nikić otkrila je i ko su najbolji ljubavnici među muškarcima:

"Najbolji muški ljubavnici su muškarci koji su emotivno sigurni - onaj koji lako istražuje, koji lako pruža podršku, koji ceni ljubav, koji je slobodan i voli da ugodi".

(MONDO)