Ljubav

KO IMA SNAŽNIJI I DUŽI OR*AZAM - MUŠKARCI ILI ŽENE? Profesionalka do detalja objasnila - neko će biti RAZOČARAN!

Autor Maja Gašić

Ko ima jači or*azam, muškarci ili žene - pitanje je o kom se neprestano polemiše. I mada sam vrhunac zavisi od pojedinca, ipak postoje neke statistike koje daju odgovor na ovo pitanje.

Izvor: Shutterstock/G-Stock Studio

Intimni odnosi su neiscrpna tema kojom se praktično svakodnevno bave brojne studije. Kako žene doživljavaju vrhunac, a kakav osećaj imaju muškarci, pitanje je koje ne prestaje da intrigira i naučnike i "običan" svet. Dok neke tvrde da je "eksplozija" kod jačeg pola intenzivnija i burnija, neki su, pak, uvereni da je kod dama više nervih završetaka je uključeno u ceo proces. Dužina trajanja vrhunca je takođe česta tema. Ali, kako se ispostavilo, malo ko zna u čiju korist ide ova razlika - da li bolje prolaze muškarci ili žene?

Prvo da razjasnimo šta se medicinski podrazumeva pod pojmom vrhunca.

Or*azam se pokreće stimulacijom erogeniһ zona, ali je njegov meһanizam povezan sa nadraživanjem određeniһ delova kore velikog mozga. Stimulacija kli*orisa je glavni izvor uzbuđenja kod žene i peni*a - kod muškarca", ističe stručnjak za intimne odnose Natalija Onijani.

"Tokom or*azma kod muškaraca, delovi semene tečnosti se uvek izbacuju za 0,8 sekundi. Zatim dolazi sporiji protok semena. Kod žena, period između kontrakcija takođe traje sličan vremenski period", rekla je.

Po njenim rečima, takva koincidencija ne može da bude slučajnost. Zapravo, ona prikazuje neke opšte principe u postizanju vrhunca. Istovremeno, broj mišićniһ kontrakcija kod žena neznatno premašuje broj izbačeniһ "porcija" spe*me kod muškaraca, skrenula je pažnju stručnjakinja. A sa godinama, ovaj broj se smanjuje.

Kako je objasnila Natalia Onijani, obično za mladog čoveka norma je 5-6 mlazeva, a za mladu ženu - od 5 do 12 kontrakcija. Iz tog razloga je trajanje or*azma kod muškaraca i žena različito. Dakle, kod žena traje duže.

U retkim slučajevima, u najvišoj fazi uzbuđenja, žene mogu da dožive niz or*azama. Međutim, stručnjakinja ne preporučuje ženama da se previše "nadaju", budući da su višestruki or*azmi zaista retki i praktično fiziološki nemogući, naglasila je Onijani.

(MONDO)