Ljubav

ADVOKATI OTKRIVAJU 7 RAZLOGA KOJI DOVODE DO RAZVODA BRAKA! Ovi oblici ponašanja su opasni - a većina ih u BESU RADI

Autor Teodora Boškovski

Ovo si jasni znaci ponašanja koji dovode do razvoda braka!

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Ko će bolje da zna o razvodima nego advokati. Razlozi zbog kojeg se ljudi razvode mogu da budu razni. Kroz svoju karijeru mogli su da se susretnu sa veoma teškim i ružnim razvodima, te su odlučili da podele svoja iskustva. Prema njihovom mišljenju, ovo su gadne navike i ponašanja koje dovode do kraha braka i koje bi supružnici trebalo da izbegavaju:

1. Ne proveravajte partnerov telefon

Njujorška advokatica za razvode, Merilin Šinic, savetuje da nikada ne proveravate telefon svog partnera, kao ni džepove. A ako zateknete sebe da posežete za gore navedenim, to je sam znak da već nešto nije u redu sa vašim brakom.

2. Nemojte da se šalite na račun razvoda

Drugi advokat, Rendi Kesler otkriva da su njrgovi klijenti često doživljavali krah, preteći razvodom i misleći da će njihov supružnik na taj način promeniti ponašanje. Nažalost, upravo ovaj "metod" ima suprotne efekte. Zato, izbegavajte šale ili pretnje na račun razvoda!

3. Ne okrivljujte partnera

Za svađe i koflikte u bilo kom odnosu, pa i u braku nije kriva samo jedna osoba. Advokat Nikola Sodoma otrkiva da u zdravom odnosu oba supružnika prihvataju svoje greške i preuzimaju odgovornost za svoje greške i to mnogo više, nego da okrivljuju jedno drugog.

Izvor: LightField Studios/Shutterstock.com

4. Ne skrivajte finansije

"Ako verujete jedno drugom, zašto biste onda krili svoje finansije?", smatra advokat Kesler. Bilo da postoji predbračni ugovor ili ne, on veruje u to da supružnici znaju svoju punu porodičnu finansijsku situaciju. Kada ne podelite sa partnerom tu informaciju, to je je isto kao da ste mu rekli: "Ne verujem ti."

5. Ne svađajte se preko telefona

Digitalna komunikacija često može da bude pogrešno tumačena. Advokatica Dana Statmen savetuje da ozbiljne i životne razgovore obavljate u četiri oka. Na taj način jasno se vide reakcije druge strane, intonacija glasa i govor tela.

6. Ne izgovarajte "teške reči"

Teške reči koje se jednom izgovore, zauvek ostanu urezane u pamćenje i ne mogu da se "vrate" nazad. Stvara se bes, nezadovoljstvo, a reči se, kako se kod nas u narodu obično kaže - uzimaju za zlo. Upravo zbog toga je veoma važno da supružnici znaju kako da reše konflikte na zdrav način. Izbegavajte psovke, teške reči. Iskoristite zdrav humor da prevaziđete svađu ili jednostavno argumentovano dođite do rešenja.

7. Ne ograničavajte partnera

I za kraj, ograničavanje nečije slobode, pogotovo partnerove, može samo da dovede do loših posledica po sam odnos. Zabrana ili ograničavanje izlazaka, putovanja ili druženja nikom ne donosi dobro. Prema rečima, advokata Šinic. Nezavisnost poboljšava brak. Razmislite o tome!

BONUS VIDEO:

 (MONDO)