Ljubav

ŽENE DANAS VARAJU PARTNERE ZBOG PARA I JOŠ JEDNOG! BRUTALNO ISKRENE: "Ja da pokrivam račune, a on da radi za kikiriki"

Autor Teodora Boškovski

Nedavno istraživanje pokazalo je da će žene radije da se odluče na prevaru zbog finansijskog stanja partnera...

Izvor: Shutterstock/fizkes

Broj žena koje varaju svoje partnere je u porastu, pokazuje nedavna studija. A razlog će vas šokirati. One se odlučuju na afere jer im je preko glave da zarađuju više od svog partnera.

Prema britanskoj studiji, 79 odsto žena je istaklo da ne žele da se zabavljaju ili budu sa muškarcem koji im finansijski ne parira. Što dalje dovodi do zaključka da su danas žene usmerene na partnere koji mogu da pariraju njihovim ambicijama, željom i, prema novoj anketi, njihovim bankovnim računima.

I upravo je ovo nedavno istraživanje nad 2.000 žena to i dokazalo. Jednostavno, one ne žele da budu sa partnerom koji zarađuje manje od njih. Ali, kakve to veze ima sa varanjem?

Jedan od razloga koje su žene navele jeste pojačano ogorčenje muževa nakon što više nisu bili finansijski dobro potkovane. Partneri koji nisu u stanju da pariraju ženskom nagonu i ambiciji takođe su istaknuti kao ključni faktor kada je u pitanju izbor za neverstvo, pri čemu žene traže ispunjenje i vezu negde drugde.

"Ne radi se o materijalnom, samo ne želim da budem ta koja mora da brine o njima - sigurno bi trebalo da bude obrnuto, ili bar da delim odgovornost? Ja sam taj koji pokriva račune i plaća visoku hipoteku dok on samo sedi i zarađuje svoj kikiriki", rekla je jedna od anektiranih žena.

Stručnjakinja za intimne odnose, Džesika Leoni, rekla je da novac zaista može da dovede do pojačane "mešavine emocija" kod modernih žena. Takođe je rekla da je prava šteta da muškarci teško prihvataju veze u kojima žene zarađuju više od njih.

"Vremena su se promenila", njen je zaključak na kraju.

A šta vi mislite o ovome?

BONUS VIDEO:

 (MONDO)