Ljubav

DA LI TREBA BITI SA MUŠKARCEM KOJI MANJE ZARAĐUJE: Postoji jedan uslov - dobrostojeće žene uvek završe isto!

Autor Tamara Veličković

Da li žene treba da ulaze u veze sa muškarcima koji manje zarađuju, otkrila je Divna Milovanović.

Izvor: YouTube/Divna Milovanović

"Imam utisak da je ženama danas najlakši način da dođu do novca - veza", kaže psihološka savetnica Divna Milovanović, autorka Jutjub kanala "Pozitivna stvarnost" koji inspiriše i motiviše hiljade ljudi. Nedavno je govorila o muškarcima koji zarađuju manje od žena. Kako je objasnila, dobila je bezbroj poruka sa istim pitanjem: "Da li da ulazim u vezu sa muškarcem koji zarađuje manje od mene?". U nastavku sledi Divnin odgovor koji je izazvao polemiku na društvenim mrežama.

"Dugo sam izbegavala da pričam o ovome, ali ima mnogo ljudi koji smatraju da treba da se priča. Mnogi me pitaju da li žene treba da ulaze u veze sa muškarcima koji zarađuju manje, odnosno, da li je prirodno da muškarac treba da zarađuje više. Moram da kažem da se moje mišljenje na ovu temu verovatno nikome neće svideti, a to je da je to nebitno ukoliko to muškarcu nije bitno", započela je Divna i obrazložila:

"Imam utisak da više problema na ovu temu dolazi od strane muškaraca nego od žena, iako muškarci kažu da im ne smeta da žena više zarađuje. Nekako se uvek ispostavi da žena, kojoj je u redu što ona zarađuje više, na kraju završi tako što od muškarca stalno dobija neke primedbe ili izjave da ona nije dovoljno dobra. Neretko je situacija da ti muškarci na kraju ne mogu da se izbore sa činjenicom da je žena u tom smislu dominantnija", rekla je Divna Milovanović.

Današnje vreme donelo je novi "trend". "Novac i veze nemojte stavljati u isti koš. Potpuno je legitimno da želite i jedno i drugo, mada imam utisak da je ženama danas najlakši način da dođu do novca - veza. Misle da će dve muve ubiti jednim udarcem, ali ne mora tako da bude. Novac, koliki god da je, jeste nešto na šta se brzo naviknete i adapatirate. Ukoliko osoba nije neko sa kim biste bili i da nema novac, život će vam biti tužan, dosadan i depresivan. Ne postoji ta količina novca na koju se čovek vremenom ne navikne. Svi volimo novac, ali morate da razgraničite i znate da novac ne garantuje sreću, ali ni nesreću", objasnila je Divna.

"Razumem da želimo udoban život, ali to ne sme da se stavlja u koš sa partnerom. Poruka za žene - ukoliko želiš novac, zapitaj se šta si uradila da dođeš do novca. Ako si uspešna žena, samim tim ti neće biti privlačan muškarac koji sedi na kauču i ne radi ništa. Ženama je neprivlačna pasivnost kod muškarca. Treba da vam bude važno da je muškarac vredan, da želi da radi, ali to ne znači koliko će ko finansijski biti ostvaren. Jako je važno da to bude neko ko je ambiciozan i ko se trudi, a ne da kuka i da govori da je sve katastrofa. Od takvih bežite. Tražite muškarca koji je sposoban, pre nego muškarca koji samo ima pare", rekla je Divna i savetovala muškarce:

"Dragi muškarci, znam da mnogi od vas imaju ovi problem, koliko god poricali. Kad uđete u odnos sa ženom koja u tom trenutku finansijski bolje stoji od vas, probajte da shvatite jednu stvar, koja je najbitnija stvar koju ću reći - žena koja ima svoj novac, posao i koja ne zavisi od vas, ako je sa vama, sa vama je zato što želi da bude sa vama. Umesto što je spuštate govoreći da nije dovoljno dobra, cenite je. Žena kojoj ne trebate, prema vama zaista nešto oseća. Imam utisak da muškarci to ne vide i da kad žene izađu iz takvih veza, onda im je lakše da okrive nju i kažu 'Vidi je, ipak je ona htela samo pare'", istakla je Divna.

"Moj zaključak je da to nije bitno dokle god ni jednoj, a ni drugoj strani ne predstavlja problem. Birajte osobe koje su sposobne, one sa kojima ćete moći nešto da stvarate, sa kojima imate isti pogled na život, sa kojima se osećate dobro. Finansije dolaze kao posledica, a ne kao uzrok ulaska u vezu", objasnila je Divna na svom Jutjub kanalu. Da li se slažete?

BONUS VIDEO:

(MONDO)