Ljubav

NE MORATE DA BLOKIRATE I SMIŠLJATE IZGOVORE! Muškarci otkrili najbolje načine da ih ODBIJETE ako niste zainteresovane

Autor Tamara Veličković

Koji su najbolji načini da muškarcu stavite do znanja da niste zainteresovani za dalju komunikaciju?

Izvor: Lepa i Srecna

Da li ste znali da određene izjave kojima žene žele muškarcima da stave do znanja da nisu zainteresovane za upoznavanje zapravo čine kontraefekat? Postoje i reči koje mogu da budu uvredljive za jači pol, a jedan ruski portal sproveo je anketu. Muškarci su izglasali tri najbolja načina kojima žene jasno mogu da stave do znanja da nisu zainteresovane za dalju komunikaciju:

Budite iskrene, ali ljubazne

Ako, na primer, treba da odbijete muškarca sa kojim ste imali jedan sastanak, ali vam se nije dopao, ne morate da nestajete, isključujete telefon, blokirate pozive ili ignorišete poruke. Ovo je uvredljivo za muškarce, ističu oni i dodaju da je bolje iskreno reći da je sastanak bio lep i prijatan, da ste se lepo proveli, ali da ste tokom razgovora shvatili da može da vam postane veliki prijatelj, ali ne i partner. Lepo je istaći da cenite njegovo vreme i da želite da budete iskreni prema njemu. Istakli su da razumeju da ne mogu svakoj ženi da se dopadnu i da je to potpuno normalno.

Dajte konkretne odgovore, izbegavajte izgovore

Fraze poput "Pa, verovatno, ne znam, nisam sigurna" ili "Još nisam spremna za ozbiljnu vezu", muškarci često doživljavaju kao nagoveštaj da postoji šansa da se i dalje trude oko osvajanja. Ako ne želite da date nadu za komunikaciju, sastanke ili vezu, budite iskreni i recite uz odgovarajuće argumente poput "Hvala na komplimentu, ali zauzeta sam", "Rado bih nastavila kontakt, ali trenutno ne želim da gradim dublji odnos" i slično.

Ne nastavljajte dopisivanje

Upoznavanje na društvenim mrežama je sada popularnije od upoznavanja uživo. Virtuelna komunikacija zamenjuje stvarnu, ali u svetu interneta postoje situacije kada treba da odbijete komunikaciju sa muškarcem, ističe jači pol. Prema njihovom mišljenju, najlakše je ignorisati. Ako ne želite komunikaciju, bolje je da odgovorite sa: "Izvini, sigurna sam da si zanimljiva osoba, ali nemam vremena za nova poznanstva i veze". Ako je došlo do komunikacije i muškarac vas pozove da se vidite, a vi to ne želite, iskreno mu recite da ste zadovoljni prijateljskom notom i da niste zainteresovani za viši korak.

BONUS VIDEO:

(MONDO/T.V.)