Ljubav

"NE MOŽETE DA BUDETE LJUBOMORNE AKO PARTNER GLEDA U DRUGU!" Guru za veze razbesnela ljude - "To je stvar poštovanja"

Autor Teodora Boškovski

Da li treba ljubomorisati ako partner gleda u druge žene?

Ljubomora
Izvor: Tiktok/casiahwest/Shutterstock/Stock-Asso

Da li vam smeta kada partner gleda u drugu ženu? Kod nekih se javi prirodna reakcija ljubomore, dok drugi uopšte ne reaguju, čak i zbijaju šale. Da li bi trebalo u tim situacijama da budete ljubomorne? Sudeći prema mišljenju Kasije Vest koja je na društvenim mrežama proglašena za "gurua za ljubavne veze" odgovor je "NE"!

"Jednostavno ne možete biti ljubomorni kada vaš muškarac oseća privlačnost prema drugoj ženi", izjavila je ona gostujući u jednom podkastu, nakon čega se potegla burna rasprava.

"Oblik tela žene signalizira muškom mozgu da ta osoba može da nosi dete. To je samo biološki odgovor usađen u svima nama kako bi osigurao opstanak ljudske vrste", nastavila je. Prema Kasiji, razumevanje ovog fenomena iz evolucijske perspektive umanjuje moć ljubomore.

"Mogućnost da to sagledate na ovaj način potpuno oduzima moć tom osećaju. Sve dok muškarci ne preduzimaju ništa na osnovu te privlačnosti, nema razloga da osećate ljubomoru", smatra ona.

Međutim, sudeći po komentarima, neki nisu bili saglasni sa njom. Tvrdili su da je ljubomora isto tako prirodna i opravdana emocija, popute neke vrste mehanizma odbrane svog partnera. I jeste ljubomora normalna pojava, ali naravno u granicama normale.

"Kao muškarac, jednom kad si sa ženom koju voliš i koja je žena tvojih snova, više ne gledaš nijednu drugu ženu", "Ne gledaš jelovnik ako nisi gladan i nemaš nameru pojesti", "Biološki je apsolutno istinito. Ali, to nije opravdanje jer inače vernost nema smisla", "To je biološki tačno, ali biologija nije stvar poštovanja između partnera", bili su samo neki od komentara.

A šta vi mislite o ovome?

Pogledajte više u videu:

BONUS VIDEO:

 (MONDO/T.B.)