Ljubav

4 STVARI KOJE NIKAKO NE TREBA DA KAŽETE PARTNERU! Napravićete samo gore, preko jednog se teško "PRELAZI"

Autor Teodora Boškovski

Ljubavni terapeut otkriva šta nikako ne bi trebalo da kažete ili radite partneru!

Izvor: Suterstock/Tiktok/therapyjeff

Prilikom rasprava i svađa parovi obično impulsivno reaguju, te vodeći se više emocijama, kažu stvari koje zapravo i ne misle. Šta je to što bi trebalo da izbegavate u odnosu ili braku?

Ljubnavni terapeut, Džef Gutner otkriva koje četiri stvari nikada ne bi trebalo da radite svom partneru. Na prvom mestu, to je "tretman ćutanja". Kako dodaje, to bi moglo da bude vrlo traumatično, pogotovo ako je neko doživeo tretman ćutanja od strane roditelja kao dete. Umesto toga dajte vremena partneru da razmisli i otvoreno ga pitajte.

Na drugom mestu jeste spominjanje bivših partnera i osvrtanje na to u čemu je vaš bivši partner bio bolji. Gutner je takođe preporučio da ne zadirkujete svog partnera ili da ga redovno spuštate.

"Malo zadirkivanja može da bude u redu ako oboje pristajete na to, ali ako je navođenje vašeg partnera da se oseća loše zbog sebe primarni način na koji pokazujete svoju ljubav, to će se vratiti jednog dana kada počne da se oseća prilično nesigurno u sebe", objasnio je ljubavni terapeut. I na kraju, upozorio je da se ne priča u krajnostima i govori stvari poput: "Uvek si ovakav" ili "Nikad ne radiš ono".

"Reči kao što su 'uvek' i 'nikad' uvek čine nekoga odbrambenim. Nikada nije dobar način da se započne razgovor, verujte mi", rekao je Ginter. 

BONUS VIDEO:

 (MONDO/T.B.)