Ljubav

STRUČNJACI ODGLEDALI HILJADE SNIMAKA INTIMNIH ODNOSA: "Dobili smo konačan odgovor na pitanje o LAŽNOM vrhuncu!"

Autor Tamara Veličković

Stručnjaci su pregledali snimke intimnih odnosa i otkrili znakove koji pokazuju da žene lažiraju vrhunac.

Izvor: Frame Stock Footage/Photographee.eu/Shutterstock.com

Istraživači sa Univerziteta Lund u Švedskoj sproveli su zanimljivu studiju. Odlučili su da pregledaju snimke intimnih odnosa koje su im dobrovoljno ustupili parovi. Dobili su 2.239 snimaka, a cilj je bio da se utvrdi da li i na koji način lažiraju postizanje zadovoljstva. Ovo pitanje je oduvek bilo enigma, a sada su stigli zanimljivi odgovori.

Britanski se**ualni terapeut i autor studije Filip Hodson je za "Dejli Mejl" otkrio su preterano i preglasno stenjanje bili znakovi glume, dok su varijacije u glasnoći i neočekivani zvukovi pokazali da se radi o stvarnom vrhuncu. "Dok im je uzbuđenje zaista bilo na vrhuncu, i kod muškaraca i kod žena bi vokalizacija postala duža, glasnija i sa više tonaliteta", napisali su psiholozi iz Lunda.

"Muškarci generalno nisu ništa manje glasni od žena dok doživljavaju vrhunac" dodali su. Čak su brojali uzdahe tokom intimnog odnosa. Na snimcima je bilo ukupno 21.314 uzdaha, 74.422 reči i 54.145 stenjanja. Žene su to počele da rade pre intimnog odnosa, a muškarci kada je uzbuđenje bilo visokog intenziteta, obično 15 sekundi pre vrhunca.

"Ova studija postavila je neka intrigantna pitanja, posebno u svetu u kom do 80 odsto žena priznaje da je lažiralo, kao i trećina muškaraca. Glasno stenjanje u krevetu nije ništa autentičnije od glasnog stenjanja na teniskom terenu Vimbldona", rekao je britanski terapeut i autor Filip Hodson.

BONUS VIDEO:

(MONDO/T.V.)