Ljubav

SRPKINJE OTKRILE ZA KAKVOG MUŠKARCA BI SE ODMAH UDALE: "Može da bude savršen, ali ako jedno nema - sve pada u vodu"

Autor Tamara Veličković

Srpkinje otkrile šta treba da ima muškarac sa kojim bi "sutra" ušle u brak.

Izvor: Jovica Varga/Shutterstock.com

Kažu da o ukusima ne treba raspravljati, ali kada su brakovi u pitanju, statistike pokazuju da imamo mnogo ljudi koji još uvek nisu stupili u brak. Da li to znači da su kriterijumi visoki, da je došlo neko "novo vreme", postoji li problem koji ne vidimo ili se samo pravimo da ne vidimo? Zato se na Reditu postavilo jedno zanimljivo pitanje ženama - "Kako izgleda muškarac sa kojim biste stupili u brak?".

"Devojke, žene, šta je za vas savršen muškarac? I ako ne postoji savršeno, devojke, šta bi za vas bilo nešto najbliže? Nešto što želite da vaš muškarac ima. Osoba za koju biste se udale sutra. Šta je to sve što tražite u partneru, izgled, posao, sposobnost, maniri...", glasila je objava. Usledilo je više od stotinu komentara, evo šta su žene pisale:

Izvor: Reddit/screenshot

"Doskoro sam mislila da je to osoba koja će me razumeti kao niko do sad, sa kojom ću se poklopiti mentalno, fizički i duhovno. Da ćemo imati slična interesovanja i da ćemo dopunjavati jedno drugo, da ćemo učiti jedno od drugog. Naravno, na sve to da će me fizički privlačiti do kraja života, a o manirima i poslu da ne pričam. A onda skontam da sve to ipak nije bitno dok druga strana ima volju i želju da bude s vama i stvara porodicu s vama. Ko to nema, može da bude savršen dokle hoće, on će posustati posle par prepreka. Znači, uslov je da želi da uspe sa vama. Onda će učiniti sve da trajete i da se slažete".

"Verujem da se svodi sve na obostranu kompatibilnost. Na to kako kliknete za banalne stvari i koliko se odlučujete da poštujete jedno drugo iznova i iznova".

"Shvatila sam da poklapanje u temperamentu i interesovanjima ne mora nužno da dovede do dobrog spoja, tako da ću, kao žensko, samo reći: za mene je idealan onaj koji nije emotivno zakržljao (ko ima kapacitet za ljubav - a mnogi muškarci to prosto nemaju). Od emotivne otvorenosti i spremnosti da se voli proističe sve drugo, jer će takav muškarac biti u stanju i da se brine o tebi (ne mislim na materijalno, na 1. mestu, već ovako generalno), tj. biće ga briga za tebe i cimaće se oko toga da vam veza uspe".

"Mnogo muškaraca jednostavno neće da se cima, ali pod tim ne mislim ništa sponzoraški, kao, da me izvodi na večere i da mi kupuje stvari. Mislim na ono kad se dela poklapaju sa rečima, ono da je dostupan, da je, opet se ponavljam, emotivno otvoren, spreman za izazove koje život nosi, itd itd".

"Onaj koji ne očekuje žensku verziju sebe, a ni da budeš kopija njegove mame. Onaj pored kog ne treba da budem ni manje inteligentna, ni manje uspešna, ni manje iskusna, ni manje lepa. Tog još nisam srela. Uvek neka ljubomora, nekad iskazana otvoreno, a nekad kroz pasivnu agresiju. A ako nešto ne trpim, to su onda zavist i ljubomora".

"Iznad svega osoba koja na brak i porodicu gleda na isti način kao i ja. Emocionalna stabilnost i osećaj odgovornosti".

BONUS VIDEO: Koje su idealne godine za brak

(MONDO/T.V.)