Ljubav

KOLIKO BI VERENIČKI PRSTEN TREBALO DA KOŠTA? Cifra izazvala veliku raspravu na mrežama (VIDEO, ANKETA)

Autor Tamara Veličković

Pojedine žene su odgovorile na pitanje kakva očekivanja imaju o ceni vereničkog prstena, a onda je nastala rasprava.

Izvor: YouTube/Somidoshop

Verenički prsten važan je korak u ljubavnoj vezi, a najčešće dileme se odnose na nekoliko važnih aspekata - kako verenički prsten treba da izgleda da bi žena bila srećna, koliko su velika očekivanja u vezi sa tim i naravno, koliko bi trebalo da košta verenički prsten. U društvu u kojem standardi i očekivanja mogu značajno da variraju, tema vereničkog prstena je jako osetljiva.

Dok neki parovi smatraju da je vrednost prstena ujedno i simbol ljubavi, drugi parovi naglašavaju da prava ljubav ne meri materijalno. Jedno je sigurno - verenički prsten mora da bude komad nakita koji ćete voleti da nosite do kraja života, zajedno sa burmom. Na TikTok-u možete da pronađete sve više društvenih eksperimenata, pa tako nije izostavljena ni tema o ceni vereničkog prstena.

Man of Many, australijski lajfstajl sajt posvećen muškoj publici, napravio je video u kojem su intervjuisali nekoliko žena o njihovim očekivanjima u vezi sa troškovima. Dobijeni odgovori bili su maksimalno iskreni, a video je dobio više od 145.000 lajkova. Intervjuisane žene su tvrdile da žele verenički prsten po ceni od 7.000 do 9.000 evra. Odmah su nastale reakcije ostalih žena koje su ostavile komentare da je oko 2.000 evra i više nego dovoljno, kao i da bi radije toliki novac potrošile na putovanje iz snova.

Šta je važno pri izboru vereničkog prstena?

Postoji nekoliko važnih aspekata koje bi trebalo da uzmete u obzir pri izboru vereničkog prstena. Pre svega, mnogo toga se razlikuje i od kulture do kulture i od para do para. Pojedini stručnjaci kažu da cena vereničkog prstena treba da bude ekvivalentna tri plate koje muškarac prima, ali i da ljubav ne može da se vrednuje brojevima ili dragim kamenjem.

Sentimentalna vrednost vereničkog prstena je mnogo važnija od same cene. Pronalaženje dizajna koji ističe ličnost i ukus partnerke može da učini prsten mnogo vrednijim od bilo kog uloženog iznosa. Takođe, utvrđeni budžet mora da bude realan u odnosu na raspoloživa finansijska sredstva. Verenički prsten ne bi trebalo da ugrozi finansijsku stabilnost para ili da stvori dugove.

Mnogi muškarci se pitaju da li prsten mora da bude sa dijamantom. U pogledu dizajna i vrste dragog kamenja, ukusi su različiti. Dijamant je prepoznat kao najotporniji dragi kamen koji svoju lepotu i sjaj zadržava dugo vremena, kada se pravilno neguje. Dakle, to je najpopularniji izbor za verenički prsten. Ipak, postoje žene koje žele određeni kamen, kao što je safir ili rubin, ali o tome je potrebno razgovarati.

Cena ne određuje nužno kvalitet prstena ili koliko će partnerka biti srećna kada se postavi najlepše pitanje. Postoji divan izbor prstena po pristupačnim cenama koji nipošto ne umanjuju značaj posvećenosti.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

BONUS VIDEO:

(MONDO/T.V.)