Ljubav

DA LI JE NORMALNO DA SVEKRVA PITA TO MOG MUŽA?! Nije problem da dođem na ručak, ali neću moći više da izdržim!

Autor Tamara Veličković

Ispovest žene o svekrvi i njenim zahtevima sa kojima ne zna kako da se izbori.

Izvor: YouTube/WhatsUpMoms

"Kako izdržavate sa svojom svekrvom? Moj muž i ja živimo zajedno dve godine, imamo prilično veliku kuću. Sa roditeljima smo, ali imamo odvojene spratove i odvojene troškove, sa ogromnom baštom i malo životinja koje, pored naših redovnih poslova, zahtevaju naše vreme i energiju. Uz to pomažemo i mojim i njegovim roditeljima koji su već stari", glasi početak ispovesti jedne žene iz Slovenije koja je svoj problem podelila na jednom popularnom forumu.

"Njegova majka, moja svekrva, zahteva veliku pažnju i od njega i od nas. Očekuje da svake nedelje budemo kod nje na ručku, a ona živi 40 minuta od nas. Očekuje da on šeta psa kada su njih dvoje na odmoru, iako je drugi sin na dva minuta od njihove kuće. Od drugih nikada ne traži pomoć, a brat mog muža nije ni zaposlen. Nekoliko puta joj je nudio pomoć, ali ne. Ona želi da mi šetamo psa i da se do njih vozimo 40 minuta u jednom pravcu. Da li je ovo normalno? Ako bismo joj rekli da ne možemo, ona bi se uvredila i pokazala pasivnu agresiju", napisala je žena.

"Imamo dosta posla oko kuće i bašte, plus sami spremamo ogrev za zimu. Naši poslovi zahtevaju svoje vreme i energiju, a čim smo slobodni, volimo da odemo ponekad na izlet, u prirodu, banje, gde god. Nije problem da dođemo na ručak, ali svake nedelje u 13 časova? Ništa nemam od te nedelje, pogotovo zimi, kada su dani kratki... Za mene je to ludo, ne razumem, ne znam ni kako da se nosim sa tim. Imam osećaj da je ljubomorna što ja živim sa njenim sinom. Da li sam ja čudna ili nerazumna?", požalila se.

Jedan savet je privukao najveću pažnju

"Iz iskustva, roditelji obično 'okreću' oko prsta onoga ko im to dozvoli. U tvom slučaju, očigledno je to tvoj partner. Mislim da bi prvo trebalo da vas dvoje razgovarate o tome. Objasni mu sve što si ovde napisala, reci mu da ti se te stvari ne sviđaju i da se plašiš šta će biti u budućnost, šta će svekrva raditi u budućnosti kad dobijete dete (ako ga još uvek nemate).

Činjenica je da su oni njegovi roditelji, ali on bi trebalo da se zauzme za sebe i da lepo kaže majci da više neće ići tamo na ručak svake nedelje. Doći će u posetu na sat vremena, ali to ne mora da bude u nedelju na ručak, može u bilo koje drugo vreme. Svakako, ja ne bih pristala na ovakvu 'igru' kakvu imate. Šta da su tvoji roditelji želeli da ručate zajedno nedeljom? Ne znam, mislim da treba temeljno da porazgovaraš sa svojim partnerom, jer je on pre svega taj koji će morati da kaže čvrsto 'ne' svojim roditeljima. Tvoj dom, tvoja pravila, niko nema pravo da te vezuje za sebe", napisala je jedna žena. Da li se slažete?

BONUS VIDEO:

(MONDO/T.V.)