Ljubav

NAPRAVILA SAM UGOVOR PRE NEGO ŠTO SAM RODILA DETE! Muž je potpisao i već 23 godine savetujem ženama isto

Autor Tamara Veličković

Na društvenim mrežama se vodi polemika oko odluke jedne žene - napravila je ugovor o kućnim poslovima i dala mužu da potpiše.

Izvor: MONDO/Stefan Stlojanović

Kućni poslovi spadaju u najčešće razloge svađa u zajedničkom životu. Bilo da ste u braku ili dugogodišnjoj vezi, sigurno vam je makar jednom zasmetalo to što vaš partner nije rasklonio sto posle obroka ili što je ostavio prljave stvari tamo gde ne treba. Kako se to ne bi dešavalo, jedna majka troje dece, odlučila je da napravi i zajedno sa mužem potpiše ugovor o kućnim poslovima. Na ideju je došla čim je zatrudnela sa prvim detetom. Sada poziva sve žene da urade isto.

"Videla sam da moramo da podelimo obaveze i razjasnimo tačno šta je čija odgovornost. Dopustite mi da objasnim. Pre nego što sam rodila, razgovarala sam sa mnogo žena da bih razumela probleme sa kojima se suočavaju u svojim brakovima kad dođu deca. Slušala sam ih pažljivo, a čim sam saznala za trudnoću, uzela sam svoj rokovnik i olovku, otišla do muža i rekla mu da moramo da razgovaramo", rekla je žena u snimku koja se na TikTok-u predstavlja @claraloveslife.

"Želela sam da nateram svog muža da razume koje stvari će morati dan radi kad dođe beba. Smatram da bi žene trebalo da prestanu da pretpostavljaju da muškarci znaju šta se od njih očekuje jednom kad postanu očevi. Očevi ne znaju šta rade! Ipak, znam jednu stvar sigurno, a to je da se obim kućnih poslova povećava s dolaskom dece i zato je važno potpisati 'ugovor o kućnim poslovima'", rekla je i objasnila da je mužu dala rokovnik i rekla mu da zapiše poslove za koje smatra da može da ih radi i preuzme na sebe.

"Dogovorili smo se da će jedno od nas ujutru okupati bebu, a drugo uveče. Rekao je da će on peglati ako ja perem veš. Takođe, dogovorili smo se da ću ja kuvati od ponedeljka do petka, a on će to raditi vikendom. Obećao je i da će čistiti kupatilo", otkrila je. Kako je objasnila, više od dve decenije se drže dogovora, ali su izuzeci pravljeni kada su dobili još dvoje dece. U braku su 23 godine i smatraju da je ugovor ključ uspeha. Pogledajte snimak:

BONUS VIDEO:

(MONDO/T.V.)