Ljubav

"PREPORUČUJEM DAMAMA DA NAĐU PRAVOG MUŠKARCA!" Naši stručnjaci otkrivaju šta ubija libido

Autor Teodora Boškovski

Naši stručnjaci otkrivaju kako se pojačava libido kod žena!

Izvor: Prva TV /Screenshot

Istraživanja pokazuju da muškarci više razmišljaju o intimnim odnosima. Većina muškaraca starosti odo 60 godina barem jednom dnevno pomisli na intimne odnose, dok jedna četrvtina žena razmišlja isto. Postavlja se pitanje da li je onda libido i intimna potreba kod žena zanemarena ili manje izražena. Se*s edukatorka Dragana Dukuljev za Prva TV otkriva šta to žene uzbuđuje danas.

Ona je na samom početku istakla da se o muškom libidu mnogo više priča, takođe jači pol je mnogo više ohrabren da priča na tu temu u okruženju. Dodaje da je, po njenom mišljenju, jedan od glavnih razloga je tradicionalan obrazac.

"Mnogo poslova se svaljuje na ženu. Ona neće imati vremena da misli o nečemu drugom, ako se od nje očekuje da sprema kuću, pazi decu, muža...Mislim da na to mnogo utiče kako smo odrasli. Naučeni smo da je intimno zadovoljstvo sramota, da treba da se krije", istakla je Dragana. Osvrnula se i na tzv. "hormon ljubavi"- oksitocin. Ističe da su do skoro istraživanja tvrdila da samo žene luče oksitocin tokom intimnog odnosa. Zapravo, novija istraživanja pokazuju da je lučenje hormona ljubavi prisutno kod oba pola.

"Taj jedan horomon nije nešto zbog čega ćemo se brzo zaljubiti, već zavisi od osobe do osobe, od trenutka...", objasnila je.

Na pitanje voditeljke zbog čega se onda muškarci teže "vezuju", Dragana Dukuljev se osvrće na učenje u detinjstvu:

"Devojke su toliko isforsirane da ne smeju da ulaze ni u šta previše brzo, suviše rano, da one ne smeju da menjaju partnere, da jako moraju da paze da ‘taj’ za njih i da kad bude sa njim na intimnom planu, one moraju automatski da daju sve od sebe da ga one zadrže", dodala je.

Šta još "ubija" libido kod žena?

"Defintivno naš život, ali još jedan veliki i bitan faktor je samopouzdanje. Žene se zbog društva u kojem živimo često osećaju da nisu dovoljno dobre, dovoljno sređene...", navela je Dragana, dok je ginekolog dr Vanja Milošević za Prva TV prvo je preporučio damama da nađu pravog muškarca.

"Uvek volim da naglasim, posle nagona za hranom, se*ualni nagon je najvažniji kod čoveka. On je bitan za fizičko, psihičko i emocionalno stanje. Fiziologije muškog i ženskog polnog organa su sasvim drugačije. I dok lekovi za potenciju i pojačanje libida kod muškaraca su vrlo jasno efeikasni jer pomažu toj funkcionalnoj smetnji. Kod žena je drugačije. Važno im je da bliskost i zajedništvo budu izraženi", objasnio je dr Milošević i osvrnuo se na lekove za žene koji podstiču libido.

"Lekovi i tablete u izvesnoj meri mogu da poboljšaju cirkulaciju u regijama gde ss polni organi, da podignu nivo estrogena kod žena, ali savetujem da žene to rade vrlo obazrivo i uvek pre toga da urade hormonske analize", rekao je za kraj.

BONUS VIDEO:

 (Prva.rs/MONDO/T.B.)