6 GODINA SMO U BRAKU, A ŽENA NIŠTA! Frustrira me problem oko intimnog odnosa, ima li vas još?

Ispovest muškarca o problemu intimnog odnosa sa suprugom sa kojom je šest godina u braku.

Shutterstock

"Imam 57, a ona 55 godina. Upoznao sam je šest meseci nakon što je moja prva žena preminula u saobraćajnoj nesreći. Imali smo prelep brak, naš intimni život bio je fantastičan i zabavan. Moja supruga dobro izgleda, ima odličan smisao za humor i dobro srce. Ipak, nemamo intimni odnos već šest godina, otkako smo se venčali. Shvatam da sada puno tražim i očekujem", ispričao je anonimno muškarac za The Sun.

"Moja nova žena je sjajna i znam da sam pravi srećnik što je imam. Puno se grlimo i mazimo, ali nikada nemamo se*s. Rekla mi je kako će se to promeniti, ali nikada nije. Jako je volim, ali moram da proznam da me sve to jako frustrira", dodao je, a terapeut za ljubavne odnose mu je savetovao da razmisli o svim mogućima razlozima ove situacije, kao da i njegova supruga moždastrahuje da neće biti toliko dobra u krevetu kao njegova prva žena.

"Pobrinite se da zna kako je ona vaša sadašnjost i budućnost, a ne druga najbolja žena. Ako to ne pomogne, predlažem da zajedno posetite se*s terapeuta", rekla je.

Šta se dešava kada osetimo nedostatak želje za intimnim odnosom?

Svako od nas ponekad ne želi da ima intimni odnos. Ovo je sasvim normalna pojava i ako ne traje predugo, ne treba joj pridavati nikakav značaj. Kod žena, se*sualna aktivnost može da bude povezana sa menstrualnim ciklusom. Tokom plodnih dana i perioda ovulacije, želja za odnosom se povećava. Kao rezultat hormonske oluje, žene se osećaju izuzetno privlačno i poželjno i žele da se zbliže sa partnerom. U drugoj fazi ciklusa, neposredno pre menstruacije, njihova želja za odnosom može da se smanji. I to je takođe fiziološki uslovljeno.

Nedostatak želje za odnosom kod muškaraca često je rezultat preteranog rada ili preteranog stresa. Muškarci nisu uvek u stanju da razdvoje svoj privatni i profesionalni život, navode stručnjaci. Previše posla, porodični problemi, stres, nesanica su faktori koji mogu da uzrokuju slabljenje se*sualnog nagona.

Mi smo samo ljudi i svako ima pravo na loše dane. Međutim, ako se ovakvo stanje nastavi i naša želja za intimnim odnosom potpuno nestane, poželjno je potražiti uzrok.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Saveti intimni odnosi  Instagram/nicole_thesexprofessor

(MONDO/T.V.)