Ljubav

"NAPUSTILA SAM SVE I OTIŠLA U DŽUNGLU ZBOG LJUBAVNIKA!" Ne govore istim jezikom, a romansa je samo rasla

Autor Teodora Boškovski

Pogledajte priču devojke koja je odlučila da spakuje stvari i ode u Amazoniju kako bi se srela sa čovekom kojeg je upoznala putem Interneta.

Izvor: @jordankh_/tiktok

Nakon četiri meseca dopisivanja putem interneta, Džordn je odlučila da ode na putovanje kako bi se upoznala sa svojim onlajn partnerom.

Džordan Hauensčajld koja živi u Kvinslendu u Australiji nije imala pojma da će da se zaljubiti u svog "Tarzana" nakon što mu se obratila na Instagramu. Devojka koja je tek napunila 26 godina jedne noći je listala na svom Instagramu kada je slučajno naišla na profil 24-godišnjeg Pitiuruka, muškarca iz Ekvadora. Odlučila je da mu pošalje poruku želeći da sazna nešto više o njegovoj kulturi i načinu života u šumi Amazone, piše The Sun.

"Naišla sam na ovog predivnog čoveka koji je objavljivao neverovatan sadržaj u zemlji o kojoj nisam znala ništa. Bila sam toliko zainteresovana time kako ljudi još uvek žive na ovaj način života i donekle sam znala da postoje plemena u Amazoniji, ali nikada nisam odvojila vreme da naučim o tome. Kliknula sam na njegovu stranicu i poslala mu poruku", dodala je Džordan.

Ona je otkrila da jako veruje u rizik, a ovaj se očigledno isplatio.

"Nikad se ne zna, možda jednostavno završite tako da pronađete magiju za koju niste znali da postoji. Moja se slučajno našla na drugom kraju sveta, u zemlji za koju nikad nisam čula i čiji jezik ne govorim", kaže ona.

Te je noći poslala Pitiuruku poruku u kojoj je rekla kako je "predivan" i zamolila ga da je nauči o svojoj kulturi.

Amazonija
Izvor: Shutterstock/Curioso.Photography

"Nisam očekivala odgovor da budem potpuno iskrena. A kad je to učinio, ostala sam u šoku. Nisam mogla da verujem da mi je neko iz amazonske džungle, u toj egzotičnoj zemlji, upravo odgovorio. Za devojku koja živi zapadnjačkim životom na obali u Kvinslendu, koja uvek ide na plažu, koja živi u kući, razgovarati s nekim iz Amazonije koji živi u kolibi, bilo je tako nadrealno", prisetila se.

Pitiurukova porodica nalazi se u pokrajini Pastaza, u Amazoniji, gde nude vođene izlete. Na taj način turistima iz čitavaog sveta približavaju svoju kulturu.

"Naši razgovori su uglavnom bili o našem načinu života, šta radimo tokom dana, što jedemo, gde spavamo i jednostavno, kako živimo. Pokazala bih mu svoju spavaću sobu, činjenicu da imamo kupatilo i svoje prednje i zadnje dvorište - samo sitnice. I proveo bi me kroz jedan dan života u Amazoniji, što je prilično jedinstveno", nastavila je Džordan. Nakon samo četiri meseca njihovo dopisivanja odlučila je da spakuje stvari i krene na put. Zbog toga je morala da da otkaz.

"Samo sam mu rekla: ‘Mogu zapravo doći i upoznati te. Nazovi me ludom, ali zašto da ne", dodala je devojka.

Bez oklijevanja, Pitiuruk je prihvatio njenu ideju. Nakon četiri leta i presednja više od 30 sati putovanja, konačno je stigla u u Amazoniju. Nakon vremena provedenog zajedno, Džordna je rekla da se nikad nije osećala opuštenije i da je povezanost bila uzajamna uprkos tome što nisu govorili istim jezikom. 

Sledeća dve nedelje proveli su živeći i učeći o njegovom načinu života i iako par ne govori tečno jezik jedno drugoga, Džordan je rekla da se njihova povezanost zasnivala na govoru tela. Njegova porodica ju je dočekala raširenih ruku. "Naša džungla je tvoja džungla", rekli su joj. 

Tokom njenog boravka, romansa je rasla. Ni sama nije znala kako će njen odmor da se završi, ali priznala je da je bilo filmski i nestvarno. Nažalost Džordan je morala da se vrati u Australiju gde je podelila njihovu ljubavnu priču na društvenim mrežama. Njihova je priča privukla toliko pažnje da je jedna lokalna avio-kompanija odlučila da finansira njen let  nazad do Ekvadora kako bi Džordan ponovo videla svog "Tarzana".  

"Oboje smo bili u suzama jer nismo očekivali da ćemo se videti još narednih godinu dana", objasnila je. Iako Džordan još nije razmišljala o datumu povratka, tvrdi da se ovaj put nada da će ostati nekoliko meseci.

Pogledajte više u videu:

BONUS VIDEO:

 (MONDO/T.B.)