"ON JE DOBAR PREMA MENI, ALI... NEŠTO FALI" Najveća greška u ljubavi zbog koje pucaju i najjače veze i brakovi

Dušan Blagojević otkriva zašto ženama uglavnom "nešto fali" kod muškaraca, čak i kad ne znaju šta je to i zašto parovi posle mnogo godina shvate da nisu jedno za drugo.

Prva/screenshot

Nekoliko godina ste u vezi, a i dalje niste sigurni da je partner onaj pravi? Kada je vreme za preispitivanje i da li je već sama pomisao na to znak da veza nije za vas? Odgovore je dao Dušan Blagojević u emisiji "150 minuta" na Prvoj. On je otkrio i zašto ženama uglavnom "nešto fali" kod muškaraca, koja je crvena zastavica na početku veze i zašto parovi posle mnogo godina shvate da nisu jedno za drugo.

"Ove teme su kompleksne, pa se trudim da im ne priđem površinski. Danas možemo da se fokusiramo na početne faze veze. Što manje nekoga poznaješ, to su sigurniji načini da pogrešiš. Tome možemo da priđemo malo ironičnije i duhovitije - što manje voliš, poznaješ i poštuješ sebe, to ćeš boljeg partnera naći. To je, naravno, pod velikim znacima navoda. Ako budeš ignorisala svoj stid, savest i intuiciju, to znači da ćeš boljeg partnera pronaći. Što manje poštuješ svoje granice, veza će ti biti bolja. Još nešto u čemu mnogo grešimo, to je 'što si više ljubomorna, više ga voliš', 'što te ljubav više boli, to znači da je ona sudbonosna'", rekao je Dušan i otkrio najveću grešku u ljubavi:

"Ljubav ne treba da bude vatromet, šumski požar, nego tiho postojanje, ali problem je kad to obeležimo kao dosadno. Meni vrlo često dođu i kažu 'Dušane, on je dobar prema meni, lepo se ponaša...', ja sad čekam da čujem dalje i na kraju bude ono kobno 'ali'... 'Ali, nešto mi fali'. Lutko, da ti nije premalo toksičan? Ima jedno pravilo, drama je mama. Ovo je obrnuta psihologija koja na smešan način treba da nam pokaže gde grešimo", objasnio je Dušan i savetovao:

"Ne pravi se komprimis sa suštinom. Jako je važno da znamo svoja uverenja i vrednosti. Primer, ukoliko je meni jako važno da imam porodicu, da budem posvećen otac i da živim u Srbiji, a moja partnerka ne želi decu i želi da živi u inostranstvu, to je nešto što neće trajati", rekao je Blagojević.

Kako parovi posle mnogo godina provedenih zajedno, shvate da nisu jedno za drugo?

"Ima neko nepisano pravilo da se veze završavaju onako kako su i započete. To ne mora da bude tačno, jako je teško odgovoriti jer je svaka veza kompleksna. Ukoliko veza ili brak traju dugo, može da dođe do toga da dve osobe ne rastu ravnomerno, istovremeno i ne idu u isti smer. Mogu da postanu dve paralelne linije koje se više ne dodiruju. Zato je važno da više upoznajemo jedno drugo, da ne razmišljamo da smo nekoga osvojili na početku i da više ne moramo da razmšljamo. Naprotiv, celoga života smo pozvani da upoznajemo jer se sami menjamo. Ako se ja toliko menjam koliko sam sebi nepoznat, i moja supruga se menja. Pozvani smo da zajedno odvojimo vreme za sebe, bez obzira što imamo decu i posao", objasnio je Dušan.

"Moramo da probamo da shvatimo da ona i ja nismo neprijatelji. Mi u toj raspravi ne treba da povredimo jedno drugo nego da rešimo problem. Mi se opustimo, pa se zapustimo i počnemo bezobrazno da podrazumevamo stvari koje se ne podrazumevaju. Treba da se setimo lepih reči, sitnih kapljica ljubavi poput 'Hvala', 'Izvini', 'Volim te'", objasnio je Dušan.

Crvena zastavica na početku veze

"Muškarac će početi da osvaja devojku ako mu se ona zaista dopadne. Tu treba da vodimo računa na koji način to radi. Ukoliko je prebrzo i previše zasipa pažnjom, nije dobro. Ako ti kaže 'Lud sam za tobom', zapitaj se da li je bio lud i pre tebe. To je dobar znak, a žene često padnu na to. Misle da je super ako jako rano pokazuju znakove ljubomore. Sve mora da se razvija organski. Što više devojka znači muškarcu, muškarac se više trudi", objasnio je Dušan Blagojević.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

Zašto je brak podvig  MONDO/Uroš Arsić

(MONDO/T.V.)