Otkriven tip muškarca koji privlači najviše žena: "Takvi su imali najveći broj intimnih iskustava"

Naučnici su sproveli istraživanje i otkrili koji tip muškarca privlači najviše žena. Ispostavilo se da visina i težina imaju ključnu ulogu!

Profimedia

Naučnici sa Univerziteta Chapman odlučili su da ispitaju zašto su neki muškarci privlačniji od drugih. Sproveli su anketu među 60.058 žena i muškaraca. Pitali su ih o broju partnera, indeksu telesne mase i visini, kako bi utvrdili koja građa ima najviše uspeha u zavođenju.

U istraživanju su učestvovali muškarci i žene od 30 do 44 godina, a prosečan broj ljudi sa kojima su bili intimni, bio je 8. Muškarci niži od proseka imali su oko pet partnerki u proseku, dok su vrlo visoki muškarci prosečno imali deset partnerki. Ipak, naučnici sa Univerziteta Chapman istakli su da te brojke nisu toliko drastično različite kako su očekivali.

"Ova otkrića potvrđuju da je visina važna kad je reč o zavođenju", izjavio je Dejvid Frederik, profesor psihologije na Univerzitetu Chapman i glavni autor istraživanja koje je pokazalo da žene preferiraju muškarce koji su relativno viši od njih.

"Moguće je da za većinu žena postoji određeni minimalni prag visine, nakon kojeg muškarca smatraju potencijalnim partnerom, te zato muškarci iznad te visine imaju sličan broj partnerki", naveo je Frederik.

Kada je reč o telesnoj težini, muškarci koji su bili u srednjem rasponu, imali su najviše partnerki, dok su muškarci s prekomernom telesnom težinom bili odmah iza njih. Zaključak istraživača jeste da su muškarci koji su krupniji i snažniji najviše privlačni ženama. Istraživači su dodali da žene takođe cene kada su muškarci duhoviti ili imaju neku veštinu, poput kuvanja, piše Your tango.

BONUS VIDEO:

This browser does not support the video element.

"OVAJ LEPI ČIKA JE BIO NAJBOLJI BEOGRADSKI FRAJER 80-IH" Hit scena u programu: Ono što su Nole i Jokić danas deci, on je bio MENI  Kurir televizija