AKCIJANJE

Sportsko mačevanje: Najbolji Kovid-19 sport (VIDEO)

Autor Stefan Tošović

Boleće vas noge, imaćete modrice od uboda i jedno tuširanje neće biti dovoljno. Ovde se drži odstojanje, koristi maska i rukavice, idealno u doba pandemije. Upoznajte se s mačevanjem.

.
Izvor: Mondo

Šta je zajedničko za Viteza Koju, Hamleta i Džejmsa Bonda? Mačevanje! Veština s kojom vas u upoznajemo u novoj epizodi Akcijanja.

Morate konstantno da se krećete napred-nazad, skakućete i cupkate. Ubod mačem nije naivan, naprotiv, ostaju modrice, zbog čega bi bilo pametno da ga izbegnete. Dinamično je i insteresantno.

Stefan Tošović otišao je u Mačevalački klub Silni, gde su ga Miloš Milić i Jovan Kolarić naučili kako se drži i koristi mač, šta radimo sa rukama i nogama dok u glavi koja je prekrivena maskom razmišljamo kako da napadnemo protivnika.

Sportsko mačevanje je olimpijski sport koji se deli u 3 kategorije, u zavisnosti od vrste oružja koja se koristi u borbi: mač, sablja i floret.

Stefan, čovek od akcije, probao je baš mač. Pre toga upoznao se s opremom. Kažu da ko se mača lati od mača i strada, ali ispostavilo se da se sa mačem jako lepo može živeti.

Pogledajte ovo interesantno Akcijanje:

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo