Akcijanje

Zašto je dobro da „dobijemo BATINE“? Škola BOKSA i sparinga za prevazilaženje strahova (VIDEO)

Autor Stefan Tošović

Život neprekidno zadaje udarce. Zato je važno da sparingujmo i naučimo kako da se s udarcima nosimo. Tu su modrice, znoj i bol, ali nagrada je velika. U novoj epizodi Akcijanja vodimo vas na boks trening sa Draganom Bajkanovićem.

.
Izvor: Mondo

Nekadašnji karatista i bokser, a sada borilački kondicioni trener Dragan Bajkanović je lik iz filma, doslovce: osamostalio se kao klinac, takmičio u borilačkim sportovima, radio kao obezbeđenje, kaskader, kuvao je pred kamerama… Danas priprema borce za sve ono što ih čeka u ringu - popravlja im kondiciju i tehniku.

Njegovo od glave do pete istetovirano telo tačno zna gde koji udarac počinje i završava se. Direkt, drekt; kroše, kroše! I tako u nedogled, ali ima zašto. Naš Stefan je to najbolje osetio.

Možda će vas zanimati

Kako se boksuje bez rukavica, a kako se udara u fokusere? Šta radimo nogama? Kako se uopšte postaje borac?

Sparing je važan za muškarce. Ono kad staviš rukavice i razmenjuješ udarce iz sve sile sa drugim muškarcem - će te naučiti kako da očvrsneš u teškim vremenima. Sparing te čini snažnijim - mentalno, mnogo više nego fizički. Sparing će te iscrpeti mnogo više nego što si ikada bio iscrpljen u životu. Ali ako možeš da istrpiš sparingovanje, ono će te nagraditi više nego što možeš da zamisliš. Naučićeš da otrpiš bol i iskuliraš strah.

Bajkanović je sačekao Stefana, našeg čoveka od akcije, na treningu boks sparinga. Pogledajte kako je Stefan prošao u borbi sa profi trenerom i zabeležite važne lekcije jednog borca:

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.