Muška priča

5 načina da značajno povećate nivo testosterona

Autor Men'S Health

Trening snage i visokointenzivne vežbe su poznate kao aktivnost koja poboljšava nivo testosterona, pod uslovom da se radi blizu vašeg maksimuma.

TRENING SNAGE

Trening snage i visokointenzivne vežbe su poznate kao aktivnost koja poboljšava nivo testosterona, pod uslovom da se radi blizu vašeg maksimuma. Kada želite da trenirate snagu sa glavnim ciljem da povećate nivo testosterona, najbolje je da smanjite broj ponavljanja i povećate težine. Pokušajte da se fokusirate na vežbe koje će pogađati veliki broj mišića, kao što su mrtvo dizanje ili čučnjevi.

Možete da povećate nivo testosterona usporenim treningom težine u zamenu za povećanje intenzivnosti. Veoma spori pokreti će omogućiti vašim mišićima, na mikroskopskom nivou, da pristupe maksimalnom broju poprečnih mostova, koji se nalazi između proteinskih vlakana, koji proizvode pokrete u mišićima.

MISLITE NA SEKS

Sjajne vesti: seks povećava nivo testosterona, a ne morate čak ni da ga imate da biste postigli efekat. Studija, koja je objavljena u Archives of sexual behavior otkrila je da se nivo testosterona povećava za 36 procenata kod muškaraca koji posećuju striptiz klubove.

TRENIRAJTE SREĆNI

Vežbanje je veoma bitno, ali je tajming krucijalan. Studija, koja je objavljena u International Journal of behavioral Medicine otkrila je da kada trenirate pod stresom možete da povećate stres što će se negativno odraziti na testosteron. Dakle, izaberite mudro tajming za vežbanje.

JEDITE ZDRAVE MASTI

Biti zdrav, ne znači samo konzumiranje polizasićenih i monozasićeih masti, koje se nalaze u orašastim plodovima i avokadu, već i zasićene masti koje su zapravo esencijalne za testosteron. Istraživanje je pokazalo da ishrana, koja se bazira na manje od 40 procenata energetskih namirnica poput masnoća može da vodi ka značajnom smanjenju nivoa testosterona.

Jedite više avokada, kokosovog, palminog i maslinovog ulja, organskog mesa, sirovih orašastih plodova poput badema i oraha, maslina, puter pravljen od organskog mleka.

BCAA

Povećajte unos BCAA, pohotovo iz hrane koja sadrži whey protein. Pristustvo BCAA u vašoj ishrani će povećati nivo testosterona, pogotovo ako ih unosite uz trening otpora.

BCAA su dostupni u obliku suplemenata, ali ćete veliku koncentraciju BCAA naći i u mlečnim proizvodima, posebno why proteinu i kvalitetnom siru.