Porodica i roditeljstvo

Srbija obožava da osuđuje žene koje nemaju decu

Izvor mondo.rs Izvor Gloria

Glumica Nataša Marković (43) za magazin "Gloria" govorila je o predrasudama sa kojima se suočavaju žene koje nemaju decu, i ispričala kako se ona nosi sa osudama okoline.

Izvor: ATA Images/Antonio Ahel

Ženama se i danas nameću određene uloge, a okolina ni kod nas ni u svetu ne vodi mnogo računa o tome da svako od nas ima pravo na sopstvene izbore.

Glumica Nataša Marković (43) za magazin "Gloria" govorila je o predrasudama sa kojima se suočavaju žene koje nemaju decu, i ispričala kako se nosi sa osudama okoline.

Lepa glumica kaže da nije bila izložena pritisku, ali da je osuda zbog toga što nije postala majka bilo:

"Mi volimo da sudimo. Čak sam u nekoliko situacija bila neiskrena po tom pitanju, zato što mi je tako jednostavnije. Ne očekujem da drugi to razumeju, ne volim kad su agresivni u dokazivanju svog stava. U poslednje vreme u komunikaciji s ljudima primenjujem sledeću rečenicu: 'Nećemo se složiti, pređimo na drugu temu'."

Nataša Marković intimu pokušava da sačuva od javnosti: "Volela bih da me ljudi znaju po ulogama, ne prija mi da se javno eksponiram i da svoj život delim sa drugima, ako već ne mogu drugima da pomognem. Cenim slobodu i privatnost, veoma mi je to važno, a posao u kome uživam mi oduzima jedan deo slobode. Ne dam je celu. Ne znam na koji način bi ljudima pomoglo da znaju neke stvari o meni, zato mi je to besmisleno", zaključuje glumica.

Podsetite se i epizode serijala MONDO Ona posvećene ovoj temi:

MONDO ONA: Nepristojna pitanja
Izvor: MONDO

Pročitajte i ovo