Porodica i roditeljstvo

Ako morate u Tiršovu, bolje se najavite, ali ako je hitno dođite ODMAH

Izvor Beta

Direktor Tiršove o zaštiti pacijenata, roditelja i medicinskih radnika. "Nismo vratili nijednog pacijenta, dolaze i kada je zabrana kretanja".

Direktor Univezitetske dečije klinike u Tiršovoj, u Beogradu, Siniša Dučić izjavio je da je sve urađeno da se od korona virusa zaštite pacijenti i lekari, kao i da roditelji i dalje dovode decu kad imaju zdravstveni problem, ukoliko je potrebno i u vreme policijskog časa.

"Pojava virusa je uticala na promenu organizacije klinika, mi smo sve uradili da zaštitimo pacijente koje lečimo. Moramo da lečimo pacijente koji boluju od drugih bolesti. Sve smo uradiili da zaštitimo takođe i zdravstvene i pomoćne radnike", rekao je Dučić za Televiziju Pink.

On je rekao da jedno krilo klinike "potpuno odvojeno" za pacijente za koje postoji sumnja da se kod njih pojavio korona virus. Prema njegovim rečima, higijenske mere su apsolutno podignute mada su i pre bile vrlo stroge.

"U ovom trenutku nema ni jednog pacijenta sa kovidom. Svi u bolnici nose maske, nema grupnih doručaka. Sala za sastanke je takođe opremljena tako da je udaljenost između radnika dva metra. Sve se radi da se spreči da korona virus uđe u bolnicu", rekao je Dučić.

On je rekao da roditelji i dalje dovode decu kad imaju probleme i da nikakvih zamerki nije bilo na postupanje policije ako se to dešava i u vreme kad je zabranjeno kretanje.

"Pacijenti dođu najčešće direktno u bolnicu, ali preporučujemo da nas prvo pozovu. Nekada mogu i da dobiju savet preko telefona. Kada je nešto hitno, ipak je bolje doći i nikada nismo vratitli pacijenta. Mi radimo punom parom i dežurstva su kao i ranije", rekao je Dučić.

VAŽNO!

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 284 nova slučaja korona virusa, kao i sedam novih smrtnih slučajeva.

Domovi zdravlja od 1. aprila funkcionišu kao ambulante za korona virus, a ukoliko osetite simptome virusa, odmah idite u dom zdravlja. Od prvog dana aprila moguće je uraditi i test samoprocene na korona virus na sajtu Ministarstva zdravlja.

Policijski čas u Srbiji je produžen, i sada mlađi od 65 godina ne smeju da izlaze od 17 do pet časova radnim danima, a ovog vikenda je uvedena nova mera - zabrana izlaska od 13 h u subotu do ponedeljka u 5 ujutru. Dan kupovine za penzionere je pomeren na subotu.