Porodica i roditeljstvo

OVA 3 IMENA SU POPULARNA U SRBIJI, a ljudi i ne znaju da su MUSLIMANSKOG porekla

Autor Nataša Petrović

Ova tri imena su veoma popularna u Srbiji, a zapravo su muslimanskog porekla...

Kada se roditelji pripremaju za dolazak novog člana u porodicu, odabir imena predsravlja pravo uzbuđenje, ali donosi i odgovornost s obzirom na to da će ga mališan nositi celog života.

Imena koja su popularna se menjaju s vremena na vreme, mada se Milica izdvojilo kao najčešće ime u Srbiji.

Ipak, roditelji sve češće za decu biraju neka od popularnih imena, a tri ženska imena koja su trenutno veoma aktuelna u našoj zemljizapravo su mislimanskog porekla i imaju divno značenje.

Sara

Ime je izvedeno od reči sarai, što znači kneginjа, vladarka, žena visokog ranga. Na arapskom ime Sara znači "ona koja donosi sreću gledaocima, vesela".

Ovo ime je u različitim varijantama popularno i kod hrišćana i kod muslimana, a poslednjih nekoliko godina kod nas je prilično često.

Ema

Lepo, kratko i moderno, pa nije ni čudo da je među najpopularnijim imenima. Ali, ime Ema je zapravo skraćena varijanta imena Emilija ili muslimanske varijante Emina, Emira.

Vodi poreklo od nemačke reči ermen, što znači ceo, univerzalan.

Hana

Poslednjih godina je ovo ime doživelo pravu ekspanziju u Srbiji, a zapravo je arapskog porekla i u prevodi znači "razumevanje", ali označava i i "iskusnu, mudru ženu". Prema drugoj verziji, ime Hana je poteklo od reči za biljku kanu (hannan), što znači "milost".

Pogledajte top deset najčudnjih imena dece poznatih ličnosti:

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi