Šta vi kažete?

VOLELA BIH DA NIKAD NISAM NI IMALA DECU: Ispovest koja je podigla prašinu!

Autor Nataša Petrović

Jedna majka anonimno je podelila ispovest koja je izazvala brojne reakcije....

Jedna žena, koja je za sebe napisala da je majka dvoje dece, odlučila je da napiše ispovest u kojoj će reći "ono što mnogi misle, ali ne smeju da izgovore".

Ona je u ovom potpuno iskrenom pismu napisala da je više uživala u životu pre dece, toliko da bi "volela da ih nije ni rodila".

Majka dvojice dečaka dalje kaže da "svoju decu volim svim srcem" i dodaje da se trudi da budu srećni. Ali, dodaje i da želi da kaže ono što mnogi misle a ne usuđuju se da izgovore: "Mislim da bi mi život bio bolji bez njih jer je bio bolji pre njih".

Ova žena dodaje da je, pre nego što je postala majka, volela svoju karijeru i svog muža, da su vreme provodili putujući zajedno i uživali su u bogatom društvenom životu.

Ona svoj život pre dece poredi sa onim što vidim u romantičnim filmovima, dodajući da takva nije bila samo faza medenog meseca, već je to trajalo deset godina. Onda su odlučili da imaju decu i kaže da se sve promenilo – "ali, ne na bolje".

"Ja sam majka dvoje dece, ali volela bih da nisam. Oboje smo želeli decu i bili smo uzbuđeni kada sam bila trudna prvi put, ali kada sam se porodila, jednostavno to nije bilo to što sam očekivala. Volm ga, naravno, a on je bio laka beba kada je reč o spavanju i hranjenju, ali meni se jednostavno nije dopalo da budem majka. Ništa u vezi toga mi se nije dopalo. Naprotiv, postala sam osoba kakva nikada nisam želela da budem – zarobljena i ograničena sopstvenom decom", napisala je ona na stranici Kidspot.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Uprkos tome, odlučili su da imaju još jedno dete, nadajući se da će to promeniti, ali nije. I dalje se, kaže, osećala kao da gubi svoj identitet i da nema dovoljno vremena za sve što voli i želi u životu.

Kaže da je njena karijera stala jer nije mogla da radi cele smene, a iako i dalje ima društveni život i drugarice koje su takođe majke, kaže da bi jednostavno volela da prave planove "bez moje dece, njihove, bez razgovora o deci, kao što je nekad bilo".

Ova majka svoju decu opisuje kao "prepreke" koje joj stoju na putu do života kakav želi da živi, i dodaje da često misli o tome kako je nekada bilo. Dodaje da joj je majčinstvo promenilo život na način kakav nikada nije očekivala, te da je postala frustrirana.

"Da sam znala kako ću se osećati kada postanem majka, nikada ne bih rodila decu jer, verujte mi, ovo nije život kakav želim da živim", zaključila je ona.

(MONDO)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo: