Porodica i roditeljstvo

TERAM DETE (7) DA PLAĆA KIRIJU I RAČUNE: Mama zapanjila sve, a tek ćete se šokirati kad čujete šta STVARNO radi s novcem

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac

Genijalno ili surovo? Recite nam u anketi!

Izvor: TikTok/FeliciaRaeFarley

Jedna mama na TikToku zapanjila je celu zajednicu kada je objavila da tera kćerku od sedam godina da zarađuje novac i daje ga za račune!

Feliša Rej Farli objavila je video koji ima više od šest miliona pregleda, a u kojem objašnjava svoju neobičnu metodu vaspitavanja dece tako da znaju da novac "ne pada s neba"

"Svake nedelje, moja kćerka dobija listu kućnih poslova. Ako ih izvršava svakog dana, na kraju nedelje dobija sedam dolara. Od toga, uzmem joj pet dolara za račune. Tu spadaju struja, hrana, voda i Internet, kao i kirija. Ostaje joj dva dolara koja može da potroši ili čuva", objasnila je ova mama.

Ali to nije cela priča, postoji briljantan preokret - Feliša je potom objasnila šta stvarno radi s novcem!

"Tih pet dolara koje joj 'uzmem' za račune, zapravo stavljam na njen račun u banci. Moći će da mu pristupi tek kada napuni 18 godina i tada će saznati da je sama zaradila te pare", rekla je Feliša.

Komentari na njen post variraju od "ovo je super ideja, volela bih da su mene tako vaspitavali", do žestokih kritika!

"Dete od sedam godina premalo je da bi bilo naterano da plaća za život koje nije samo biralo. Ovo je surovo", napisala je jedna devojka u komentarima.

Pogledajte, pa glasajte u anketi!

they just don’t teach this stuff anymore ##mothersofchaos##momlife##momthings##parentinghack

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo

Tagovi