Porodica i roditeljstvo

OVAKO IZGLEDA NAJVEĆA ŽENSKA BEBA NA SVETU! Kada sam rodila Emiliju rekli su mi: Dobili ste dete staro godinu dana

Autor Maja Gašić

Svi su mislili da nosi blizance.

Izvor: Instagram/screenshot/ambercumberland_

Pre dve nedelje se u Okfordširu rodila druga najveća beba ženskog pola iz Velike Britanije. Mama Amber Kamberlend je na svet donela ćerkicu Emiliju koja je bila teška čak 5 kilograma i 800 grama". Pre nje svojevrsni rekod je držala devojčica rođena 2012. godine, a  koja je imala bezmalo 7 kilograma.

Britanka kaže da niti ona, niti doktori veoma dugo nisu bili sigurni da nosi jednu bebu, toliki je njen  stomak bio.

"Doktori su mislili da nosim bliznace jer mi je stomak bio tako veliki, iako je na ultrazvuku mogla da se vidi samo jedna beba. Toliko smo puta to čuli, da smo i sami počeli da verujemo da ćemo imati dve bebe", ispričala je Amber nakon Emilijinog rođenja.

Naravno, rođenje tako velike bebe nije proplo olako. Amber se porašala puna 24 sata, a kada je bilo jasno da prirodni porođaj nije izvodljiv i da će se beba zaglaviti, podvrgnuta je carskom rezu.

"Kad sam se porodila, Skot je prebledeo, a svi hirurzi su se šokirano zagledali i smejali se. Kada su mi dali bebu, rekli su mi u šali: 'Čestitamo, imate dete staro godinu dana, a ne bebu'. Bilo nam je drago što sam rodila samo jednu bebu i što je zdrava", ispričala je za britanske medije i dodaje da je Emijila od prvog dana bila atrakcija u bolnici.

"Medicinske sestre u bolnici su čak želele i da se fotografišu sa bebom, jer je bila toliko velika", ispričala je Amber i dodala da bebica čak nije mogla da uđe u garderobu koju su za nju uzeli. Srećom, imala je spakovanu odeću za uzrast od 3 meseca.

Tagovi