Kakva priča!

NA PUTOVANJU AVIONOM DOŽIVELA IZNENAĐENJE ŽIVOTA: Ovaj događaj nikad neće zaboraviti, neverovatno koliko je imala sreće!

Autor Nataša Petrović

Ova žena je zaista imala sreće...

Izvor: Instagram/Screenshot/complex

Lavinia Mounga doživela je iznenađenje života na letu od Solt Lejk Sitija do Honolulua. Ova žena, koja inače nije znala da je trudna, porodila se u avionu u 29. nedelji trudnoće. Rodila je zdravog dečaka kojem je dala ime Rejmond.

"Naša sestra nije znala da je trudna, tako da je i ona bila šokirala koliko i ostali kada je krenuo porođaj", rekla je sestra novopečene mame.

Srećom po Laviniju i bebu, u avionu je bilo nekoliko lekara i medicinskih sestara koje su pomogne da maleni Rejmond dođe na svet – dr Dejl Glen, medicinske sestre Lani Bamfild, Amand Biding i Mimi Ho, koje inače rade u jedinici neonatalne intenzivne nege.

"Ne znam kako mi se posrećilo toliko da se na isti let ukrcaju tri medicinske sestre iz neonatalne jedinice, ali tako se desilo. Sjajna stvar u svemu ovome bio je timski rad", rekla je mama kasnije. "Svi su uskočili da pomognu".

Stručno osoblje je bilo tu, ali u nedostatku pravih medicinskih instrumenata, lekar i sestre su morali da se snađu, pa su tako koristili pertle da preseku i podvežu pupčanu vrpcu, a uz pomoć sata su merili otkucaje srca bebe budno motreći na nju naredna tri sata, koliko im je trebalo da slete.

Odmah po sletanju beba je prebačena u bolnicu kao prevremeno rođena, ali dobra vest je da se i mama i maleni Rejmond dobro osećaju.

Ovu priču zabeležila je i jedna putnica, koja je na TikToku objavila video, a koji se zatim proširio društvenim mrežama. 

"Na ovom letu je rođena beba", kaže ona na snimku, nakon čega sledi aplauz.

(MONDO)

Tagovi