Čak i ljudi koji najradije piju roze često prave grešku kada ovo vino kombinuju sa hranom.
Roze je savršeno letnje vino, ali cak i ako ste ljubitelj, lako je moguce da grešite kad roze treba da "iskombinujete" sa hranom koju pripremate.
Oni koji se razumeju u vina kažu da je najveca greška ljudi kad je o rozeu rec to što ga podsvesno svrstavaju u "klasu" belih vina.
"Kao i crno vino, roze sjajno ide uz meso, ono što je njegova prednost je što se lepo kombinuje i sa ribom, rižotima, vocnim salatama", objašnjava za "Hafington post" Mari-Kristina Oselin, koja se vinarstvom bavi vec godinama.
"Tipicno, crno vino cemo birati kad jedemo jela koja se baziraju na crvenom mesu, ali i roze ima miris i ukus koji savršeno nadopunjuje takve obroke, a ne rizikujete da aroma vina prevlada."
Oselinova savetuje da roze pijete uz teletinu, govedinu, jagnjetinu, svinjetinu ali i pacetinu.
Ako ste raspoloženi za eksperimentisanje, roze može biti vaš izbor i uz hamburgere, jastoga, pa cak i jela indijske ili tajlandske kuhinje, kaže ona.