Prvo pravilo je - pazite kakve plodove ćete kupiti

Birajte krupnije plodove, koji nisu suviše mekani i koji nemaju oštećenja na koži. Zdrave nektarine i breskve su čvrste na dodir, imaju svežu boju i čvrstu, sjajnu kožu.

Ukoliko volite mekše plodove, onda računajte na to da morate da ih pojede istog dana, najkasnije sutradan.

Drugo pravilo - pazite gde ćete da ih držite

Sasvim meke plodove bi trebalo da držite u frižideru, mada ni tamo neće izdržati duže od dva, tri dana. Plodove koji nisu sasvim dozreli stavite u papirnatu kesicu jer će te tako ubrzati proces zrenja.

Ne bi trebalo da ih držite u istoj činiji sa limunom i bananama, jer ćete tako ubrzati proces truljenja svog voća.

Treće pravilo - iskoristite ih pametno

Kada shvatite da ste kupili previše ovog voća i da nećete stići da ga pojedete pre nego što se pokvari, napravite od njega neki kolač, na primer, sladoled, stavite ga u jogurt, u musli, napravite smuti...

Mnogo je načina da iskoristite nektarine i breskve, budite kreativni.

Pročitajte i ovo:

Ko treba da jede trešnje

---------------------------------------------------------

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!