
Počelo je najtoplije godišnje doba. Dok tumaramo gradom tražeći idealan kupaći kostim, najčešće se osvežavamo sladoledom.
To je hladan desert sačinjen od kombinacije mlečnih proizvoda i veštačkih ili prirodnih aroma, često sa dodatkom čokolade, želea i voća.
Osim što je ukusan i osvežavajuć, sladoled ublažava stres i tako smanjuje rizik od bolesti koje nastaju usled lošeg psihičkog stanja. Nutricionisti kažu da sladoled od vanile popravlja raspoloženje i pozitivno utiče na psihu.
Skeniranjem mozga osoba koje su jele sladoled od vanile, utvrđeno je da taj slatki dezert pruža gotovo isti užitak moždanim centrima kao slušanje omiljene pesme, piše "Glas javnosti".
Zahvaljujući modernoj tehnologiji danas se sve vrste sladoleda prave od kvalitetne pavlake. Tako naše telo dobija i kalcijum koji igra važnu ulogu u jačanju kostiju. Ako ne volite da jedete mlečne proizvode i da pijete mleko, sladoled će biti pravi izbor da vam nadoknadi dnevne potrebe.
Za razliku od nas Rusi sladoled jedu i zimi. Zanimljiv je podatak da je britanski premijer Margaret Tačer, po zanimanju tehnolog, karijeru započela pronalaskom hemijskog jedinjenja koje se dodaje sladoledu da bi bio kremast.
(MONDO)
To je hladan desert sačinjen od kombinacije mlečnih proizvoda i veštačkih ili prirodnih aroma, često sa dodatkom čokolade, želea i voća.
Osim što je ukusan i osvežavajuć, sladoled ublažava stres i tako smanjuje rizik od bolesti koje nastaju usled lošeg psihičkog stanja. Nutricionisti kažu da sladoled od vanile popravlja raspoloženje i pozitivno utiče na psihu.
Skeniranjem mozga osoba koje su jele sladoled od vanile, utvrđeno je da taj slatki dezert pruža gotovo isti užitak moždanim centrima kao slušanje omiljene pesme, piše "Glas javnosti".
Zahvaljujući modernoj tehnologiji danas se sve vrste sladoleda prave od kvalitetne pavlake. Tako naše telo dobija i kalcijum koji igra važnu ulogu u jačanju kostiju. Ako ne volite da jedete mlečne proizvode i da pijete mleko, sladoled će biti pravi izbor da vam nadoknadi dnevne potrebe.
Za razliku od nas Rusi sladoled jedu i zimi. Zanimljiv je podatak da je britanski premijer Margaret Tačer, po zanimanju tehnolog, karijeru započela pronalaskom hemijskog jedinjenja koje se dodaje sladoledu da bi bio kremast.
(MONDO)
Pridruži se MONDO zajednici.