Džordž Kluni je, pre nego što se skrasio sa suprugom Amal, sa kojom je nedavno dobio i blizance, godinama važio za okorelog neženju za kojim su žene ludele.

Pa, sada znamo i zašto, i to zahvaljujući temeljnoj analizi lica holivudskog zavodnika koju je izvršio dr Džulijan de Silva, estetski hirurg.

On je uradio kompjutersko mapiranje Klunijevog lica, kao i lica još nekih zvezda, i zaključio da njegovo gotovo idealno poštuje antičke proporcije "zlatnog preseka". Odnos između dužine i širine njegovog nosa, obrva, usana, brade i linije vilice najbliži je antičkom idealu lepote.

Klunijevo lice zadovoljava stroge kriterijume zlatnog preseka sa "tačnošću" od 91,86 odsto.

Na drugom mestu je Bredli Kuper, a u galeriji pogledajte ko je još od holivudskih "faca" blizu ovom idealu:

undefined Poznati

"Džordž Kluni već decenijama važi za jedog od najlepših muškaraca na svetu, a sada je njegov status potvrdila i nauka", kaže dr De Silva iz Centra za naprednu kozmetičku i plastičnu hirurgiju u Londonu.

"Simetrija njegovog lica je zadivljujuća, i on je bliži antičkim idealima od bilo kojeg drugog muškarca danas. Kluni ima skoro savršen odnos dimenzija nosa i usana, koji ispunjava zahteve zlatnog preseka gotovo stopostotno, a isto važi i za razmak njegove brade i očiju. Analiza 12 ključnih markera pokazala je da je njegovo lice najbliže antičkom idealu", objašnjava Da Silva, prenosi "Dejli mejl".

Desilo se i to: KLUNI POSTAO TATA!

Kluni i Amal: "Znali smo odmah da će ga zaludeti"