Američki magazin "Wine Enthusiast" objavio je članak o rakiji, u kojem se to alkoholno piće opisuje kao "važan segment kulturnog nasleđa", a utorka teksta je citirala i Momu Kapora: 

"U rakiji je esencija srpskog bića, najpre radost, zatim svečanost ukusa, zatim bes, samilost, osećanje da je svet dobar i da su svi koji piju prijatelji".

Magazin piše kako i od čega sve rakija može da se pravi, a da je u Srbiji piju, uglavnom, pre jela i kažu da "govori hiljade jezika".

Takođe, objašnjeno je da rakiju neki koriste i kao lek, naročito zimi kada se pravi kuvana rakija, a naveden je i recept za "šumadijski čaj", kako mnogi nazivaju kuvanu rakiju.

"Svako u Srbiji ima svoj recept za domaću rakiju, i smatra da je baš njegova najbolja", piše "Wine Enthusiast" .

Još o rakiji pročitajte i u tekstu:

Radža, mučenica, ljuta - zašto je Srbi tako vole?