Burek teži oko 650 kilograma, što je između četiri i pet hiljada porcija, a priprema je trajala oko šest sati u lokalnom restoranu, čiji su kuvari razvili kilometar i po kora.
Prvobitno planirana porcija ćevapa "hiljadarka" povećana je na 1.500 ćevapa.
"Podelićemo burek sa narodom i deo ćemo poslati službama koje o nama brinu 24 sata, a to su vatrogasci, hitna pomoć, policija i Univerzitetski klinički centar. Naravno, imamo mnogo donacija danas od više privrednih subjekata prema institucijama koje rade s decom", rekao je za agenciju "Anadolija" Omer Isović, organizator prvog tuzlanskog Gastro šoua.
Isović je najavio da će u roku od tri meseca stići potvrda da li je oboren Ginisov rekord, te dodao da je do sada najveći burek na svetu napravljen u Ljubljani i prečnika je 5,5 metara, ali nije ušao u Ginisovu knjigu rekorda.
"Želeli smo burekom i ćevapima da skrenemo pažnju domaćoj i svetskoj javnosti na naša tradicionalna jela, iako su Slovenci zaštitili ćevap, on je bosanski i uvek će biti. I još nešto, na kraju, burek je sa mesom", poručio je Isović, te otklonio dilemu u vezi s nazivom ovog slasnog jela, kojeg nazivaju još i "kraljem pita".
Pogledajte fotografije sa tog događaja:
"Neka me streljaju, okrenuću se ka zidu, ni 'a' neću reći": Blažić opet šokirao na suđenju - Znam šta me čeka u zatvoru
Tuča u Skupštini Srbije! Guranje, čupanje, prskanje, a Ana Brnabić pozvala obezbeđenje (Foto, video)
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji