Lako je pomisliti da je vino potpuno "bezbedno" za vegane jer se pravi od grožđa, ali se u njega zapravo dodaje dosta stvari. Neki od tih dodataka su životinjskog porekla, što se veganima i vegetarijancima nikako ne dopada.
Kakve proizvode životinjskog porekla sadrži vino?
U pravljenju vina postoji nekoliko faza. U određenim fazama se koriste proizvodi koji nisu veganski, a u nekim i oni koji nisu vegetarijanski. Na primer, u neka vina se dodaju životinjska krv i koštana srž, mlečni protein, vlakna iz rakova, belance, riblje ulje, želatin koji se dobija kuvanjem životinjskih delova, kao i želatin dobijen od ribe.
Kao što već znate, na većini etiketa vina ne piše da taj alkoloni napitak sadrži namirnice životinjskog porekla.
Naravno, postoje i veganska i vegetarijanska vina svetskih proizvođača, za čije pravljenje se umesto sastojaka životinjskog porekla koriste neke vrste gline, biljni sir umesto mlečnog proteina i povrće.
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Putin je zbog ovog oružja naredio napad hipersoničnom raketom: Ubijen važan ruski general i 500 Severnokorejaca
Beograđanka za dva meseca dobila 3 kazne: Otkrivamo na kojim se sve lokacijama na auto-putevima meri brzina