Dominika Fletnera je nemački kuvar štediša - on nikada ništa ne baca kada secka, ljušti... Bukvalno ništa!
Kada oljušti krompir od kore napravi čips, peteljke od paradajza stavlja u supu, a stabljiku brokolija seče na šnicle i pohuje.
Pogledajte:
Fletnera (45) je glavni kuvar hotela "Sejl siti" u Bremerhavenu, a gosti obožavaju njegova jela i štedljiv odnos prema kuvanju.
"U početku je bilo komplikovano", kaže ovaj kuvar i dodaje da je za četiri godine, koliko radi u ovom hotelu, uštedeo skoro 2.000 litara prehrambenog otpada.
Prema podacima kojima raspolaže američka Organizacija za hranu i poljoprivredu, oko trećina hrane koju ljudi kupuju na globalnom nivou zavši u korpi za đubre. To znači da se na svetskom nivou oko 1,3 biliona tona hrane godišnje baci!
Godišnje se samo u Evropi baci oko 90 miliona tona hrane, a u tu količinu čak nije uključen poljoprivredni otpad i ostaci ribe, a u Srbiji se baci više od 250.000 tona jestive hrane.
Koliko hrane vi bacite i da li, uopšte, razmišljate o tome? Pišite nam u komentarima.
Pročitajte i ovo:
Neočekivan poraz Partizana u Areni: Prvi kiks u ABA ligi, Budućnost slavila!
Zvezda razbila Novi Pazar 7:1! Šetnja kraj Jošanice, Milojević će biti zadovoljan
Ovako sada izgleda tabela ABA lige: Partizanov poraz pred derbi sa Zvezdom sve zakomplikovao!
Željka Obradovića pitali da li je potcenio Budućnost: Sad ću vam dati jedan podatak...
Mondo ukrštenica za 16. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!